Erste Liga: az UTE másodszor is legyőzte a Dunaújvárost

Vágólapra másolva!
2020.02.23. 20:45
null
Az UTE másodszor is legyőzte a DAB-ot (Fotó: UTE Jégkorong Szakosztály)
A szombat esti 4–1-es győzelem után ezúttal 5–1-re ütötte ki a középszakaszt második helyen záró Dunaújvárosi Acélbikákat a hetedik helyen rájátszásba jutó Újpesti TE, amely ezzel 2–0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban. A Csíkszereda 3–0-s győzelemmel kezdte a rájátszást a DEAC otthonában. 

A nap második mérkőzésén a DEAC már a hatodik percben hátrányba került, majd a második harmadban még kétszer kapitulált, ezzel a 38. percre megpecsételődött a sorsa. A párharc hétfőn folytatódik, újfent a debreceniek pályaválasztásával.

A rájátszásban a párharcok minden esetben négy megnyert mérkőzésig tartanak. Ha egy meccs 60 perc után döntetlenre áll, akkor az első gólig játszanak tovább a felek 20 perces harmadokkal. Az elődöntős párosítás a középszakaszban elért helyezések alapján alakul ki.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DAB–ÚJPEST 1–5 (0–2, 1–1, 0–2)
Dunaújváros, 1000
néző. V: Gangel, Juhász, Pálkövi Gy., Pálkövi B.
DAB: Hughson
Kovács B. Z. (1), Vuorijärvi – Hüffner, Lendák
– Baker, Hruby – Pinczés O., Ráduly N.
Azari, Mazurek (1), Németh P. – Dansereau 1, Somogyi B., Turcotte – Dósa, Gebei G., Silló A.
– Gulácsi, Szubotics, Tamás. Edző: David Leger
ÚJPEST: DUSCHEK
Henderson (1), Varga A. – Kiss-Rusk (1), Saukko – Kovács Attila, N. NAGY (2)
BENK 1 (1), E. PANCE 2, Sikorcin (2) – Ainsworth, Di Diomete, REED 2 – Godó, Odnoga M., Vincze P. (1) – Horváth Á., Kovács S. Edző: Baróti Zsolt
Kiállítások: 17 perc+10 perc fegyelmi (Gebei G.)+végleges fegyelmi (Turcotte), ill. 20 perc+10 perc fegyelmi (Di Diomete)
Kapura lövések: 28–31
MESTERMÉRLEG
David Leger:
– Sajnos nem sikerült átlendülnünk a holtponton, az emberelőnyeinkkel megint nem éltünk sőt, kaptunk is egyet fórban. Ez utóbbi nagyon sokba került, utána már nem tudtunk felzárkózni. Van miben javulnunk a következő találkozóig.
Virág Csaba (másodedző): – Hasonló mérkőzés volt, mint a szombati, megint sikerült kétgólos előnyre szert tennünk, majd a DAB ismét feljött egyre. A második harmadban sokat állt a játék a kiállítások miatt, de ebből egy emberhátrányos góllal szálltunk ki, ami megmutatta, mekkora karaktere van a csapatnak. Elképesztően dolgozott mindenki.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Újpest javára

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

DEAC–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)
Debrecen, 600
néző. V: Varjú, Pálkövi Zs., Vincze D., Váczi
DEAC: Hetényi Z.
Filbrandt, Ph. Kiss – Léránt, Vokla – Mestyán
Molnár D., Esseey, Sági Martin – Izacky, Novotny, Mazzag – Hári N., Graaskamp,
Kulesov – Berta, Kozma, Salló B. Edző: David Musial
CSÍKSZEREDA: Szamankov
Pyett, Salló A. – Kuljas (1), Papp Sz.
– Gecse, Láday – FLINTA (1), GYŐRFY
Bíró T., Brophey, Rokaly Sz. 1 – FODOR CS. (1), PELLEY 1 (1), Vesutkin 1 – Casaneanu, Horváth L., Rokaly N. – Farkas T., Sándor Z. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 25 perc+10 perc fegyelmi (Novotny), ill. 17 perc
Kapura lövések: 23–52
MESTERMÉRLEG
David Musial:
– Nagyon rosszul játszottunk, aminek még nem tudom az okát, majd beszélek a fiúkkal, és remélem, okosabb leszek. A kulcsemberek egytől egyig betliztek, az nem válik a dicsőségükre, hogy ennyi emberelőnyös helyzetet hagytak kihasználatlanul... Az egyetlen pozitívum, hogy gyorsan javíthatunk.
Jason Morgan: – Borzasztó középszakasz után nagyon jól jött ez a győzelem. Most is meghatározó emberek hiányoztak sérülés miatt, de akik pályára léptek, nagy lelkesedéssel és fegyelemmel pótolni tudták őket. Külön ki kell emelnem a shutoutot elérő kapusunk és az emberhátrányban remekül védekező negyedik sor teljesítményét.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Csíkszereda javára

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik