Erste Liga: visszavágtak, győzött az FTC és a Gyergyó is

Vágólapra másolva!
2020.02.25. 20:15
null
Az FTC legyőzte a Fehérvári Titánokat (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A jégkorong Erste Liga rájátszásának negyeddöntőjében a Ferencváros visszavágott a Fehérvári Titánoknak a hétfőn elszenvedett vereségért, ugyanezt megtette a Gyergyói HK a Brassó ellen, még ha csak hosszabbítás után is. Mindkét párharc állása két mérkőzés után 1–1.

 

Az Erste Liga rájátszásának eddigi talán legnagyobb meglepetését okozta a Fehérvári Titánok csapata, amikor hétfő este legyőzte a címvédő és a középszakaszt megnyerő Ferencvárost a negyeddöntő első meccsén. A Titánok tündérmeséje nem folytatódott kedden: a zöld-fehérek esélyeshez méltó játékkal, már az első negyedben 3–1-re elhúztak, és 8–1-re győztek.

A gólgyártást Roczanov Dezső kezdte, ám a Titánok a hétfő esti hős, Colin Campbell találatával még gyorsan válaszoltak. Az első harmad végére azonban kezdett kiegyenesedni a győztes kilétét illető kérdőjel, miután Lauri Karmeniemi és Farkas Simonis betaláltak az első 20 percben.

A második harmadban Nagy Gergő is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Roczanov megszerezte a második találatát is, 5–1-re vezetett a Ferencváros, vagyis eldőlt a mérkőzés. Az utolsó húsz percben sem állt le a címvédő, Pavuk Attila, Jere Pulli és Tóth Adrián révén további három gólt rámolt be, amivel kiütéses győzelmet aratott.

A nap másik mérkőzése annyiból hasonlóan alakult, mint az FTC–Fehérvár meccs, hogy ott is úgy tűnhetett a laikus néző számára, hogy két harmad után megvan a találkozó győztese. Hiába vezetett azonban az első meccsen 3–2-es vereséget szenvedett Gyergyó a Brassó ellen két felvonást követően 2–0-ra, a harmadik harmadban a brassóiak előbb előnyös góllal szépítettek, majd öt perccel a vége előtt a ráadást is kiharcolták.

Ennél tovább azonban nem jutottak, a Gyergyó a ráadás 4. percében eldöntötte a mérkőzést – Mitchell Jones volt eredményes –, így egyenlített a párharcban.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ

2. MÉRKŐZÉSEK
FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 8–1 (3–1, 2–0, 3–0)
Pesterzsébet, 360 néző. V: Haszonits, Soós, Muzsik, Korbuly
FTC: Arany G.
Kärmeniemi 1, Pulli 1 (2) – Rantanen (1), Tóth Gergely (1) – Boros, Sarcia – Pozsár
Juusela (2), Nagy G. 1 (2), Tóth A. 1 (1) – Pavuk 1, Switzer, Tóth Richárd – Hajós, Jászai, Németh A. – Farkas L. 1 (1), Roczanov 2 (1), Tóth Gergő (1)
Edző: Fodor Szabolcs
TITÁNOK: Gyenes
Mangone (1), Imre P. – Horváth M., Kiss R. – Vas Márk, Erdély B. – Halasi, Jakimcsuk
Zion, Péter A., Balogh B. – Almási, C. Campbell 1, Madácsi – Nagy Á., Császár, Vincze G. – Kovács Alex, Rétfalvi, Buzás A.
Edző: Kiss Dávid
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Kapura lövések: 42–24
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Amit az első meccsen hiányoltunk, most hozták a srácok. Tudtuk, hogy képesek vagyunk ilyen játékra, csak ezt meg is kell mutatni a jégen. Jó válasz volt, örülünk neki, de a helyén kezeljük. Még csak 1–1 az állás, pénteken is ilyen fókuszáltan és ekkora akarattal kell játszanunk.
Kiss Dávid: – A Fradi egyértelműen jobban hokizott, sokkal magabiztosabban, miközben mi nem álltunk készen. Ezt el kell fogadnunk, ugyanakkor mindegy, hogy 8–1 vagy 1–0, a lényeg, hogy pénteken a szebbik arcunkat mutassuk. A rutin nem a mi oldalunkon van, a csapatunk fele még szokja a playoffot, ezért fordulhat elő, hogy az egyik nap nyerünk, a következőn pedig kapunk nyolcat.
A négy megnyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1.

Corona Brasov (romániai)–Gyergyói HK (romániai) 2–3 (0–1, 0–1, 2–0, 0–1) hosszabbítás után Brassó, 1200 néző. V: Pálkövi Zs., Varjú, Váczi, André (romániai)
BRASOV: Tőke
Armstrong, Carlson – Bíró O., Boriszenko 1 – Constantin, Gajdó T. – Haraga, Vasile
Fowlie, Franko, Gliga (1) – Molnár Zs., Péter B., Tranca (1) – Brown, Zagidulin 1, Zsók – Bíró G., Bíró M., Gajdó B.
Edző: Dave MacQueen
GYERGYÓ: Cooke
Ferenc-Csibi, Jones 1 – Góga, Raszulov – Kozma, Orbán Sz.
Péter Zs. 1 (1), R. Rupert (1), Vorobjev 1 – Csergő, Tendler, Valdix (2) – Antal Zs., Elekes, Sára – Barabás, Benedek, Daradics
Edző: Malcolm Cameron
Kiállítások: 4, ill. 14 perc
Kapura lövések: 62–38
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen:
– Miként az első mérkőzés után is mondtam, nem volt még sok időnk a stratégiaépítésre, a prioritásunk az emberelőnyös játék, s mert nem klappol, muszáj dolgoznunk rajta, hogy ne kerüljünk nagy hátrányba. Ugyanakkor elismerésem a csapatnak, mert nagyot küzdött, de a hosszabbításban kapott emberhátrány kicsinált minket.
Malcolm Cameron: – Tudjuk, hogy miben vagyunk jók, és ugyan nem szeretnénk az emberelőnyös játékunkra hagyatkozni, ezúttal működött. Persze a sok kiállítás nem jó, mert több munkával jár, viszont kiegyenlítettük a párharcot, és a következő két meccset otthon vívhatjuk.
A négy megnyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik