Erste Liga: a MAC és a Brassó az elődöntő küszöbén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.01. 21:34
null
A MAC is csak egy győzelemre van az elődöntőtől (Fotó: Dömötör Csaba)
A MAC és a Corona Brasov is nyert a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének ötödik fordulójában.

 

Mivel az UTE–Corona Brasov és a MAC–FTC párharc is 2–2-re állt a negyeddöntő ötödik köre előtt, biztos volt, hogy a Csíkszereda és a DVTK egyelőre nem kap társat a legjobb négy között, hiszen ahhoz négy meccset kell nyerni.

Két harmad után az Újpest 3–2-re vezetett, ám a harmadik húsz percben a brassóiak behozták a hátrányt. Sőt, a hosszabbítás hatodik percében a győzelmet is megszerezték.

A MAC és a Ferencváros csatája is szoros volt két harmadig, ám az utolsó játékrészben a MAC gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK
UTE–ASC Corona Brasov (romániai) 3–4
(1–1, 2–1, 0–1, 0–1) – hosszabbítás után
Újpesti jégcsarnok, 609 néző. V: Halassy, Gangel, Váczi, Kis-Király
UTE: Sila – Huba, KISS D. 1 (1) – Hegyi Á., Varga A. – Kovács A. Nagy N. – Kiss R., Schmál Pápa, Pichler-Balássy, Turbucz – BENK (2), KOVÁCS CS. 1 (1), Sikorcin – Caladi 1, Frolik (1), Ropret (1) – Dósa, Sági, Szalma. Edző: Szilassy Zoltán
BRASOV: TŐKE – Filip, Jemeljanenko (1) – SIROKOVS 1 (1), Nagy I. (1) – Bors, Bíró O. – Mihály E. (1), Bíró M. 1, Walls 1, Mihály Á. (1), Gliga – Saluga, Tranca (1), KNJAZEV 1 – Macmillan, Molnár Zs., – Zabludovszkij, Bíró G., Péter Zs. Edző: Július Pénzes
Kiállítás: 14, ill. 10 perc
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–2 a Brassó javára.
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán
: – Sajnos három egy után nem sikerült a negyedik találatot megszerezni, és a harmadik harmadban passzívvá váltunk, nem támadtunk eleget. Ellenfelünk „megtalálta” az egyenlítő gólt, és hosszabbításban nyert is. Idén már kétszer sikerült Brassóban győznünk, s ha hatvan percig tudjuk azt játszani, amit most negyvenig, akkor idegenben újra megszerezzük a győzelmet.

MAC Budapest–Ferencvárosi TC 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 850 néző. V: Babic, Soós, Soltész, Muzsik
MAC: BÁLIZS (1) – Cunningham 1, J. Dudas (1) – Macaulay, Pozsgai (1) – Garát, Kovács B. – Molnár D., Vokla – Klempa (1), Brown, DANSEREAU 1 – Bodo 1, Orban B. (1), Somogyi – TERBÓCS 1, Mansson (1), Tóth G. – Tóth Richárd, Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely
FTC: SEVELA – Hietamäki, Tuominen – Owen, Kovács V. – Jászai (1), LAKATOS (1) – Inglis, Lengyel TENDLER 1, Rafaj, Dubek – Könczei, Németh A., Shupe – Bödök, Roczanov, Farkas – Tóth Renátó, Fliszár. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítás: 10, ill. 14 + 10 perc fegyelmi (Hietamäki, 11. perc)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–2 a MAC javára.
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Az eredmény ellenére ez nem volt sima győzelem. Fontosnak tartom, hogy amikor nem megy minden gördülékenyen, a játékosok át tudják lépni az automatizmus határait. Ez most száz százalékig megtörtént.
Greg Lindqvist: – Jó mérkőzés volt, igazi szoros playoffmeccs, amelyen nekünk is megvolt az esélyünk. Most apró dolgok és néhány érdekes ítélet döntött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik