Erste Liga: a Ferencváros győzelemmel kezdett az UTE elleni elődöntőben

T. I./MTIT. I./MTI
Vágólapra másolva!
2020.03.08. 20:25
null
Az FTC győzelemmel kezdett (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Az Újpest 2015 decembere óta nem tudott nyerni a Ferencváros otthonában, és ez az Erste Liga elődöntőjének, egyúttal a magyar bajnokság fináléjának első mérkőzésén sem jött össze a lila-fehéreknek. A bajnoki címvédő 6–3-ra győzött a mintegy 50 percig igazán szoros találkozón. Eközben az SC Csíkszereda 4–3-ra verte a Gyergyót.

 

A két fővárosi rivális 28 év után játszik ismét magyar bajnoki döntőt egymás ellen.

A párharc az egyik fél negyedik győzeleméig tart. A következő mérkőzés hétfő este jön.

A koronavírus-járvány terjedése miatt az illetékes romániai hatóságok március 31-ig nem engedélyezik, hogy a szurkolók a helyszínen tekintsék meg a találkozókat, így a Csíkszereda és a Gyergyó párharcát zárt kapuk mögött rendezik.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
FTC-TELEKOM–ÚJPEST 6–3 (2–1, 0–1, 4–1)
Pesterzsébet, 650 néző. V: Pálkövi Zs., Kókai, Pálkövi Botond, Váczi
FTC: Nagy K.
Kärmeniemi 1 (1), Sarcia (1) – Boros, Pulli – Rantanen, Tóth Gergely – Jászai, Tóth Renátó
Juusela, Nagy G. 1 (1), Tóth A. 1 (1) – Kulmala 2, Pavuk (2), Switzer – Hajós, Németh A., Tóth Richárd – Farkas L., Roczanov 1, Tóth Gergő
Edző: Fodor Szabolcs
ÚJPEST: Duschek
Henderson, Varga A. – Kiss-Rusk, Saukko – Kovács Attila, N. Nagy
Benk, E. Pance, Sikorcin 1 – Ainsworth (1), DiDiomete (2), Reed 1 (1) – Godó, Rafaj 1, Vincze P. – Horváth Á., Kovács S., Odnoga M.
Edző: Baróti Zsolt
Kiállítások: 14 perc, ill. 22 perc+10 perc fegyelmi (Varga A.)+végleges fegyelmi (Saukko)
Kapura lövések: 55–28
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: –
Nagy erőbefektetéssel, csapatjátékkal nyertünk, a szurkolókkal egységet alkottunk, ennek lett meg az eredménye. Viszont még semmit sem értünk el, alázatosan és szerényen, a legjobb tudásunk szerint készülünk a folytatásra.
Virág Csaba (másodedző): – Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen tíz napja játszottunk legutóbb, s ezért nehéz lesz rálelnünk a ritmusra, amiben szeretnénk hokizni, egyúttal a Fradi ránk erőlteti majd az akaratát. Valahogy az egész találkozón kerestük önmagunkat, és ennél sokkal többre lesz szükségünk, hogy megszerezzük az első győzelmünket. Ezen a mérkőzésen gyorsan túl kell lépnünk, átbeszéljük a dolgokat, és más meccsre készülünk.

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–GYERGYÓI HK (romániai) 4–3 (1–0, 1–0, 2–3)
Csíkszereda, zárt kapuk mögött. V: Csomortáni, Sikó (romániaiak), Crisan (román), André (romániai)
CSÍKSZEREDA: Szamankov
Flinta, Salló A. – Kuljas (1), Papp Sz. – Gecse, Láday – Farkas T., Győrfy
Becze T. 1, Brophey 1, Rokaly Sz. (1) – Fodor Cs., Taratuhin 1, Vesutkin (1) – Bíró T., Pelley, Shalla 1 (1) – Casaneanu, Horváth L., Rokaly N.
Edző: Jason Morgan
GYERGYÓ: Cooke
Ferencz-Csibi, Jones – Kozma, Raszulov (1) – Góga, Orbán Sz.
Péter Zs., R. Rupert 1, Tendler (1) – Elekes, Valdix (1), Vorobjov 1 – Antal Zs., Barabás, Sára – Benedek (1), Daradics 1
Edző: Malcolm Cameron
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Kapura lövések: 43–31
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: –
Kicsit több időnk volt a pihenésre, mint ellenfelünknek, amely hétmeccses negyeddöntőből jutott tovább, ráadásul sérülései is akadnak, ezért igyekeztünk nyomás alatt tartani a védelmét. Ám nem mindig játszottunk fegyelmezetten, háromgólos előnyünknél kiengedtünk, amit a Gyergyó megbüntetett, és gyorsan felzárkózott, ebből tanulnunk kell! Nagyon furcsa volt nézők nélkül játszani, hiányzott, amit ők tudna hozzátenni a mérkőzésekhez.
Malcolm Cameron: – Az első harmadban nagyon érződött, hogy a lábaink nem frissek, ennek ellenére próbálkoztunk. A második játékrészben kapuvasat lőttünk, ami hatalmas lehetőség volt az egyenlítésre, aztán mi kaptuk a következőt. A finisre visszajöttünk, és sok gól esett – ilyen a playoff. Erőt kell merítenünk a folytatásra!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik