EBEL: egygólos győzelemmel kezdte a negyeddöntőt a Fehérvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 21:12
null
Sofronék győzelemnek örülhettek (Fotó: Török Attila)
Az osztrák jégkorongbajnoki (EBEL) rájátszás negyeddöntőjének első meccsén a Fehérvár AV19 1–0-ra győzött a liga egyik leggazdagabb klubja, a Red Bull Salzburg ellen.

A Fehérvár pokoli izgalmak után, a középszakasz utolsó fordulójában előzte meg a Red Bullt és jött fel a negyedik helyre, amivel elvette a pályaelőnyt a Salzburgtól. Ez pedig azt eredményezte, hogy az osztrákok elleni negyeddöntő első mérkőzését Székesfehérváron rendezték meg.

Jól kezdett a Volán, az első húsz percben kapura veszélyesebben játszott, s a 15. percben Tero Koskiranta megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A négy év után újra negyeddöntőben szereplő fehérváriak a középső játékrészben kőkemény védekezésre kényszerültek, ám a vendégek húsz kapura lövéséből egy sem került be az ihletett formában teljesítő MacMillan Carruth kapujába.

A záró játékrész az idő haladtával úgy vált egyre izgalmasabbá, ahogy az osztrákok játékosai lettek egyre feszültebbek a gólképtelenség miatt. Ráadásul Hári Jánosék ekkor ismét átvették az irányítást és fokozatosan egyre többször próbálkoztak gólszerzéssel. A végén ez még üres kapura sem sikerült, ám nem is ez a lényeg: a Fehérvár győzelemmel kezdte a negyeddöntőt a Salzburg ellen.

JÉGKORONG
EBEL

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg (osztrák) 1–0
(1–0, 0–0, 0–0)
Székesfehérvár, 3309
néző. V: Baluska (szlovák), Trilar, Hribar, Zgonc (szlovénok)
FEHÉRVÁR:
CARRUTH
HARTY, SZABÓ DÁNIEL – Caruso, Wishart – Stipsicz (1), TIKKANEN – Láday, Beukeboom
Erdély Cs., HÁRI J., Sárpátki – Luttinen, KOSKIRANTA 1, SOFRON (1) – Meland, Sarauer, Vänttinen – Szabó K., Reisz, Szita
Edző: Hannu Järvenpää
SALZBURG: MICHALEK
Heinrich, Regner – Raymond, O’Neill – Jakubitzka, TRATTNIG – Schreirer, Cijan
Hughes, DUNCAN, Harris – Baltram, SCHIECHL, Herburger – GAZLEY, VandeVelde, Raffl – Huber, Rauchenwald, Winkler
Edző: Andreas Brucker
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Kapura lövések: 22–32
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Fehérvár javára.

További eredmények: Graz (osztrák)–Linz (osztrák) 7–3, Klagenfurt (osztrák)–Bolzano (olasz) 5–4 – h. u., Vienna (osztrák)–Znojmo (cseh) 7–0.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik