EBEL: szétlövés döntött, 2. meccsét megnyerte a Fehérvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 21:49
null
Jól indult, jól is végződött – megnyerte második meccsét a Fehérvár (Fotó: Szabó Miklós)
A jégkorong EBEL felsőházában, a második fordulóban 1–1-es állás után szétlövéssel legyőzte a Fehérvár AV19 az alapszakaszt a harmadik helyen záró Villachot hazai pályán.

A székesfehérváriak az első fordulóban az alapszakasz bajnoka, a Salzburg ellen léptek pályára, és bár a találkozó során kétgólos hátrányból is fel tudtak állni, végül sima, 7–3-as vereséget szenvedtek Ausztriában.

Itt volt hát a lehetőség a javításra, a felsőházba két bónuszpontot hozó, az első körben szintén vereséget szenvedő Villach volt az ellenfél Székesfehérváron.

A hazai jég felpörgette a Volánt, amely már a harmadik percben előnybe került Erdély Csanád találatával (1–0).

A folytatásban is a Fehérvár dominált, a találkozó második gólját a Villach jegyezte, a hazaiak a kettős emberhátrányban már nem tudták tartani a pályafutása alatt több NHL-csapatnál is feltűnő Darren Haydart, a kanadai 1–1-re módosított az állást.

A harmadik harmadban a vendégek kerültek többször is emberhátrányba, a Volán azonban nem tudta kihasználni a lehetőségeit, a hajrára a ziccerek is elmaradtak, jöhetett hát a hosszabbítás.

Az ötperces ráadásban nem született döntés, a rávezetéseknél pedig úgy tűnt, senki sem tud a kapuba találni, jött azonban Andrew Sarauer, aki gyönyörű mozdulattal a kapuba passzolt, így beállítva a végeredményt (2–1).

A Fehérvár tehát az első körös vereség után megnyerte második találkozóját a felsőházban. A Volán a legközelebb az egyelőre pont nélkül álló Znojmóval csap össze az EBEL-ben.

JÉGKORONG EBEL
KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ
2. FORDULÓ
FEHÉRVÁR AV19–VILLACH (osztrák) 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Székesfehérvár
, 3231 néző. V: Dremelj (szlovén), Erd, Loicht (mindkettő osztrák) Rakovic (szlovén)
FEHÉRVÁR: ENGSTRAND – WEHRS, Szirányi – Kóger, SARAUER 1, BANHAM, Ejdepalm, Varga A. – KOVÁCS CS., Bartalis, Marino, Orbán, Boivin – BENK, ERDÉLY 1, SÁRPÁTKI (1), Reiter A., Hetényi P. – Németh A., Nemes, Magosi
VILLACH: LAMOUREUX, PETRIK, Unterluggauer (1) – Lammers, KROG (1), HAYDAR 1, Brunner, PRETNAR – Platzer, McBride, Santorelli, Altmann, Bacher – Waugh, Nageler, Hunter, Siutz, Gelfanov – Pewal, Alagic, Göhringer
Gólok: 2:28 Erdély (Sárpátki, 1–0), 36:03 Haydar (Unterluggauer, Krog – kettős emberelőny, 1–1). Győztes lövés: Sarauer (2–1)
MESTERMÉRLEG
Rob Pallin, a Fehérvár edzője: –
Jól kezdtünk, az első harmadban akár két-háromgólos előnyt is szerezhettünk volna a helyzeteink alapján. A középső játékrész elején érthetetlen módon beszorultunk, és csak a harmad felénél találtunk ismét magunkra, ekkor már többet veszélyeztettünk, bár ismét hadilábon álltunk a helyzetek kihasználásával, ráadásul indokolatlanul sok időt töltöttünk emberhátrányban. Több sanszunk is volt, hogy ne kelljen túlóráznunk, de nem koncentráltunk eléggé a kapu előtt, és az ellenfél kapusa is jól állt a lábán. Ez a győzelem is a csapategység diadala volt, de ki kell emelnem a fiatalokat, akikkel nagyon meg vagyok elégedve, jól mentek, bátran játszottak.
Hannu Järvenpää, a Villach edzője: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, nehezen találtuk meg a ritmust a korán bekapott, kissé szerencsétlen gól után. A harmad közepe táján találtunk magunkra, bár akkor korántsem voltam elégedett a teljesítményünkkel. Ez aztán a folytatásban megfordult, nemcsak kiegyenlítettünk, hanem esélyünk volt arra, hogy előnyben vágjunk neki a harmadik harmadnak. Fehérváron mindig nehéz játszani, nem volt ez másként most sem, és szerettük volna eldönteni a meccset a rendes játékidőben. A büntetőlövéseknél pedig már Fortuna kezében volt a sorsunk. Furcsállottam, hogy a szétlövés előtt nem volt jégfelújítás, és ilyenkor jobb lőni, mint cselezni, nekünk mégis mind a három lövőnk megpróbált cselt bemutatni, nem is jött össze a gól.

 

További eredmények:
Znojmo (cseh)–Salzburg (osztrák) 1–2
Innsbruck (osztrák)–Bozen (olasz) 1–2
Dornbirn (osztrák)–Klagenfurt (osztrák) 3–2

A felsőház állása
1. Salzburg 2 2 9–4 +5 8
2. Linz 2 2 9–6 +3 7
3. Vienna Capitals 2 1 1 5–6 –1 3
4. Villach 2 1 1 2–4 –2 3
5. Fehérvár AV 19 2 1 1 5–8 –3 2
6. Znojmo 2 2 4–6 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik