MTI/NSO 2019.03.24 21:46 Frissítve: 2019.03.24 22:28

EBEL: kikapott Salzburgban, így kiesett a Fehérvár AV19

A Fehérvár AV19 számára a negyeddöntő jelentette a végállomást az osztrák jégkorongligában (EBEL), miután az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc hatodik összecsapásán vasárnap 6–1-re kikapott Salzburgban.

A Fehérvár számára a Red Bull Salzburg jelentette a végállomást (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A Bajnokok Ligájában elődöntőig jutó Salzburg már az első harmadban nagy nyomást fejtett ki a fehérvári kapura – 18-szor veszélyeztetett, a Volán 5 kísérletével szemben –, és kétgólos előnyre tett szert.

A középső húsz percben kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség – 13, illetve 11 próbálkozással –, és az osztrák együttes tudott ismét betalálni.

A záró felvonásban szépített ugyan a Fehérvár, ám a Salzburg gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget (4–1). Ez megroppantotta a Volán játékosait, a salzburgiak pedig újabb két találattal lezárták a párharc legsimább meccsét.

A magyar csapat 12. EBEL-idényében ötödször játszott negyeddöntőt – és először kezdett pályaelőnnyel –, ám sosem tudott továbbjutni, míg a Salzburgnak ez a 14. rájátszása, és tíz alkalommal a döntőbe is bejutott.

JÉGKORONG
EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

RED BULL SALZBURG (osztrák)–FEHÉRVÁR AV19 6–1 (2–0, 1–0, 3–1)

Salzburg, 2307
néző. V: Smetana, Stolc, Kontschieder, Schauer (osztrákok)
SALZBURG:
MICHALEK
Heinrich (1), Regner – RAYMOND, O'Neill 1 – Viveiros (2), Trattnig – Schreier, Jakubitzka
Baltram (1), SCHIECHL 1 (1), Huber – HUGHES 1 (1), DUNCAN 2, Herburger (1) – GAZLEY, VandeVelde, T. RAFFL (1) – Cijan, Rauchenwald 1, Feldner
Edző:
Andreas Brucker
FEHÉRVÁR:
Carruth
Stipsicz, Tikkanen – Caruso, Wishart 1 – Harty, Szabó Dániel – Beukeboom
Erdély Cs., Hári J., Sárpátki – Luttinen, Koskiranta, Sofron – Meland, Sarauer, Vänttinen – Szabó K., Reisz, Szita – Phillips
Edző:
Hannu Järvenpää
Kiállítások:
8, ill. 10 perc
Kapura lövések:
49–23
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:
4–2 a Salzburg javára
MESTERMÉRLEG
Andreas Brucker:
– Hatvan percen át jól játszottunk, domináltunk, az emberhátrányos védekezésünk pedig kifogástalan volt, úgyhogy megérdemelten nyertünk. Hughes sora parádésan játszott, Duncannel egyformán klasszisok. Az elődöntőben a Vienna ellen csúcshokira számítok, nyerjen a jobbik!
Hannu Järvenpää:
– El kell fogadnunk a végeredményt. Tőlünk már az is hatalmas teljesítmény volt, hogy bejutottunk a középszakasz felsőházába, de hittünk abban, hogy továbbjuthatunk a negyeddöntőből is. Ugyanakkor ezen az utolsó mérkőzésen az első három gól kicsinált minket, és habár kettő is szerencsétlenül pattanó korong nyomán született, nem foghatjuk erre a kiesésünket. A Salzburg egyértelműen a mezőny egyik legerősebb csapata, mégis képesek voltunk tartani vele a lépést, amire büszkék lehetünk: két meccs is csak a hosszabbításban dőlt el... Carruth parádésan védett az egész szériában, nem rajta múlott, és optimista vagyok a jövőnket illetően.

 

2019.08.22 23:51:43

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A nagy rácsodálkozók aligha voltak tisztában azzal, hogy a hölgyek éppúgy a sportág születése óta hokiznak, mint a férfiak. Igaz, eleinte nem keltették marcona harcosok benyomását.

2019.07.19 18:19:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Kangyal Balázs végigélte a sportág hazai felemelkedését, 50. születésnapján vissza is, előre is tekint.

2019.06.17 21:30:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A 34 éves kanadai center pályafutása első bajnoki címe után akasztja szögre a korcsolyát.

2019.05.30 23:54:03

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A voluntarizmusnak is vannak határai, bizonyára az IIHF köreiben is dívik az elv, mely szerint bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá, így került végül a jövő évi divízió 1/A-világbajnokság Ljubljanába.

2019.05.26 19:41:35

Jégkorong HARMATH ÁKOS (közvetítés), SZŰCS ANDRÁS (tudósítás)

Kanada 50. világbajnoki érmét szerezte meg Pozsonyban, de az ezüstnek vélhetően nem örül.