nemzetisport.hu 2019.03.15 21:53 Frissítve: 2019.03.17 19:47

EBEL: hosszabbítás után kapott ki a Fehérvár, egyenlített a Salzburg

Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszásának negyeddöntőjében a Fehérvár AV19 közel állt hozzá, hogy a második mérkőzésen is legyőzze a liga leggazdagabb csapatának számító Red Bull Salzburgot – a második harmad elején percek alatt fordított az AV19, de két perccel a vége előtt betalált a vendéglátó osztrák brigád is, amely aztán alig három perc alatt bevitte a győztes gólt a hosszabbításban, így kiegyenlítette a párharcot.

 

Erdély Csanád (kékben) a gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett (Fotó: Török Attila)

A Fehérvár AV19 négy év után jutott ismét az EBEL rájátszásába, és a hosszú szünet utáni első playoff-meccsét jégkorongban meglehetősen ritka, egygólos győzelemmel abszolválta a magyar csapat: Tero Koskiranta első harmadban ütött találata után Mac Carruth lehúzta a rolót.

A szerdai siker után a második mérkőzésre pénteken, már Salzburgban került sor, és az első harmadot követően ezúttal is 1–0 állt az eredményjelzőn, mivel a párharc 70. percében a Fehérvár és Carruth megkapta az első gólját.

A második felvonásban viszont a remekül játszó Volán alaposan meglepte a vendéglátókat, mert az első négy percben két emberelőnyt is kihasználva Erdély Csanád és Hári János vezérletével megfordította az eredményt. Erdély előbb maga talált be, majd gólpasszt adott Arttu Luttinennek – Hári mindkét találatnál asszisztot jegyzett.

A fehérváriakat a harmadik harmadban szó szerint már csupán percek választották el attól, hogy beállítsák történetük legeredményesebb rájátszásbeli szereplését ˜– azaz megnyerjenek kettő meccset –, amikor 1:48-cal a vége előtt a Salzburg egyenlített.

Ugyanakkor 59 másodperccel a vége előtt Layne Viveirost kiküldték két percre a bírók, ami kimondottan biztatónak bizonyult, hiszen a Fehérvár mindkét találata hamar kihasznált emberelőny után született. Ezúttal viszont nem sikerült gyorsan gólra váltani a fórt, jöhetett a maximum húszperces ráadás.

Végül – hiába állt hozzá közel a fehérvári alakulat – a csúcsbeállítás elmaradt, miután alig két és fél perc alatt a Salzburg betalált a mérkőzésen 40 lövést hárító Carruth kapujába. Ezzel tehát a hazaiak megnyerték a mérkőzést és kiegyenlítették a négy győzelemig tartó párharc állását: 1–1.

JÉGKORONG
EBEL

NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Red Bull Salzburg (osztrák)–Fehérvár AV19 3–2
(1–0, 0–2, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
Salzburg, 2780 néző. V: Nikolic (osztrák), Piragic (horvát), Pardatscher, S. Tschrepitsch (osztrákok)
SALZBURG: Michalek
Heinrich, Regner – Raymond, O'Neill (1) – Viveiros, Trattnig – Jakubitzka, Cijan
Hughes, Duncan 1, Harris (1) – Huber, Rauchenwald (1), Winkler – Baltram, Schiechl, Herburger – Gazley 1 (1), VandeVelde 1, Raffl (2)
Edző: Andreas Brucker
FEHÉRVÁR: Carruth
Harty, Szabó Dániel (1) – Caruso, Wishart – Stipsicz, Tikkanen – Láday
Erdély Cs. 1 (1), Hári J. (2), Sárpátki – Luttinen 1, Koskiranta, Sofron – Meland, Sarauer, Vänttinen – Szabó K., Reisz, Szita – Phillips
Edző: Hannu Järvenpää
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
Kapura lövések: 43–24
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG

Hannu Järvenpää:
– Kemény csata volt... Nehéz lesz továbblépni, de meg fogjuk oldani, mindegy, mennyire fáj a hosszabbításban elszenvedett vereség. A Vienna is megnyerte az első meccsét 7–0-ra, aztán elveszítette a másodikat, ami tökéletesen bizonyítja, mennyire lényegtelen a győzelmek és vereségek mikéntje, csak a mennyiségük számít. Még vissza kell néznem e mérkőzést az elemzéshez, de mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, csak nem találtunk be elégszer. Mégis vannak pozitívumok: a küzdőszellemünk, a csapatmunkánk, az emberelőnyös játékunk és Carruth kapusteljesítménye. Ezekre mind építhetünk vasárnap is.

2020.02.22 17:00:39

Jégkorong H. Á.

A Tipsport Liga középszakaszában érintett DVTK és MAC mérkőzései, a bajnokság állása.

2020.02.20 18:25:31

Jégkorong H. Á.

Az Erste Liga 2019–20-as idénye rájátszásának menetrendje, eredményei.

2020.02.09 18:25:17

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Remek iram, nagy csata és a legfontosabb: 4–1-es magyar siker a házigazda ellen! Rajna Miklós 97.92 százalékkal védett.

2020.02.08 13:44:46

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Hiába a több helyzet, csak a ráadásban tudta legyőzni ellenfelét a magyar jégkorong-válogatott.

2020.02.07 20:11:10

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mennyit adtak hozzá a honosított játékosok a magyar hokisikerekhez?