EBEL: fizettek a szlovénok, nem indulhat a MAC

Vágólapra másolva!
2016.06.16. 21:25
null
Egyelőre minden marad a régiben (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Jelen állás szerint a Fehérvár AV19 marad az EBEL egyetlen magyar klubja, miután a szlovén Olimpija Ljubljana a szabott határidőig, június 15-ig kifizette minden tartozását, így nem zárják ki a ligából, nem kerül a helyére a készenlétben tartott MAC Budapest – amely így „csak” a Mol Ligában indul.

Persze mivel az EBEL-ről van szó – amely sohasem képes tartani a saját maga által szabott dátumokat sem… –, teljes bizonyossággal azért nem állíthatjuk, hogy így lesz, mert szerda délig, ami a pontos határidő volt, csak a Ljubljana közölte a saját honlapján, hogy rendezte a tartozásait, és az erről szóló dokumentumokat elküldte az illetékeseknek. Az EBEL egyelőre nem erősítette meg, hogy megkapta volna a küldeményt, és hivatalos, hogy a „sárkányok” maradhatnak az osztrák-szlovén-magyar-cseh-olasz regionális bajnokságban…

„Szerintem igen, hiszen az egyetlen feltétel az volt, hogy kifizessük a tartozásainkat” – felelte Marko Popovic klubelnök, amikor a siol.net szlovén honlap megkérdezte, végül is az EBEL tagja marad-e a Ljubljana.

Az elmúlt négy évben a rájátszásról lemaradó, a legutóbbiban például tökutolsó klub a közleménye végén megjegyezte: a jövő héten sajtótájékoztató keretében bemutatja a játékoskeretet is, amellyel nekivág a 2016–2017-es idénynek, amely szeptember 15-én kezdődik.

Az EBEL 2016–2017-es mezőnye
Dornbirner Bulldogs, Klagenfurter AC, Liwest Black Wings Linz, Moser Medical Graz 99ers, Red Bull Salzburg, TWK Innsbruck, UPC Vienna Capitals, Villacher SV (mind osztrák), Olimpija Ljubljana (szlovén), FEHÉRVÁR AV19, Orli Znojmo (cseh), Bozen Südtirol Alperia (olasz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik