Cortina szerint a kapus lesz a kulcs az olaszok ellen

Vágólapra másolva!
2011.04.23. 15:31
null
Pat Cortina nem tudta volna végignézni ezt a meccset (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Ki lehetne megfelelőbb a Magyarország–Olaszország csúcsmeccs előtti beszélgetésre, mint Pat Cortina? Az olasz és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya manapság a német első osztályú EHC München vezetőedzője, de jelenleg a tengerentúlon nyaral. Távol a mi világbajnokságunktól...

– Az olasz szövetségi kapitány, Rick Cornacchia azt nyilatkozta a világbajnokság előtt, hogy „jó barátja, Pat Cortina szerint a magyar válogatott gyengül, mert későn látott neki a fiatalításnak".
– Érdekes! Nem is tudom, mikor beszéltem legutóbb Rickkel... Az egyetlen szövetségi kapitány, akivel szót váltottam mostanában, Mark Mahon volt, Japán edzője. Vele is hetekkel ezelőtt csevegtem.

– Mire számítsunk az olaszok ellen?
– Az olasz válogatott szombaton olyan lesz, mint mindig. Stabil, a sok kettős – amerikai vagy kanadai-olasz – állampolgár miatt észak-amerikai stílusban hokizik a csapat. Emellett sok a tapasztalt játékos is a keretben, akik nagyon jól tudják, hogyan kell játszani egy vébén, főleg egy döntő fontosságú mérkőzésen.

– Hogyan nyerhetünk ellenük?
– A kapus lesz a kulcs. Szuper Levente, ha bepörög, ha olyan napja van, egyszerűen verhetetlen, egyedül megnyeri a meccset. Hetényi Zoli meg óriási tehetség, ha Ted rá szavaz szombat este, egyáltalán nem véletlenül teszi. (– azóta tudjuk, Sator Hetényire szavazott.)

– Nem jutott eszébe, hogy eljöjjön Budapestre, és itt nézze a vébét?
– Túl nehéz lenne, illetve lett volna. Olaszország a hazám, Magyarország a másik, Spanyolországot pedig az egyik legjobb barátom, Luciano Basile vezeti – szóval nem tudnám eldönteni, kinek is drukkoljak. Nem tudnám végignézni...

Az olaszok ellen 19.30 órakor kezdődő sorsdöntő összecsapást nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő tudósításából is.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik