Az Erste Liga résztvevői, lebonyolítási rendje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.02. 22:24
Címkék
A jégkorong Erste Liga 2018–2019-es kiírásában 11 csapat szerepel: hét magyar (Debreceni EAC, Dunaújvárosi Acélbikák, Fehérvári Titánok, FTC-Telekom, KMH Budapest, Schiller Vasas és Újpest), három romániai (Corona Brasov – Brassó, SC Csíkszereda és Gyergyói HK – Gyergyószentmiklós) és egy osztrák (Vienna Capitals II – Bécs).

Az alapszakasz után a legjobb öt csapat kerül a felsőházba, a másik hat az alsóházba.Az alapszakasz után a legjobb öt csapat kerül a felsőházba, a másik hat az alsóházba.

A rendes játékidőben aratott győzelem 3, a hosszabbítás (5 perc, 3 a 3 ellen) vagy szétlövés után elért siker 2, a hosszabbítás vagy szétlövés után elszenvedett vereség egy pontot ér, a rendes játékidőben elszenvedett vereségért nem jár pont. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntenek, ezt követően a gólkülönbség, majd az előző idényben elért helyezés rangsorol.

A középszakaszba az alapszakasz-helyezésük után pontokat visznek magukkal a csapatok. Az alsó és felsőházban is az első 6-ot, a második 3-at, a harmadik 2-t, a negyedik 1-et, az ötödik és a hatodik nullát. A középszakaszból az első nyolc helyezett csapat jut a rájátszásba.

A felsőházból a negyeddöntő előtt elsőként az első helyezett választ ellenfelet, aztán a második, aztán a harmadik következik. Az elődöntőben a legmagasabban rangsorolt továbbjutó választ ellenfelet. A negyeddöntőtől kezdve négy győzelemig tartó párharcokat játszanak a playoffban.

AZ ALAPSZAKASZ MENETRENDJE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik