Amerikai center Fehérváron, Vaszjunyin, Fekete és Holéczy távozik

Vágólapra másolva!
2011.06.22. 11:33
null
Derek Ryan a jövőben fehérvári mezben ünnepelheti a góljait (Fotó: edmontonjournal.com)
Címkék
Derek Ryan személyében új amerikai centere is lesz a bajnoki címvédő Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának a 2011–2012-es idényben. Székesfehérváron ma tartanak sajtótájékoztatót, amelyen beszámolnak a holtszezonban eddig történtekről.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint a most zajló szezonban bejut a felsőházi rájátszásba a Fehérvár?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A fehérvári keret egyelőre nem nevezhető véglegesnek, hiszen abban sok kérdőjel akad. A tárgyalások és az egyeztetések jelenleg is javában zajlanak a kiszemelt légiósokkal, illetve azokkal a lejárt szerződéssel bíró játékosokkal, akiket szeretnének megtartani. Amint arról korábban már beszámoltunk, Mihály Árpádot például a CSZKA Moszkva teszteli.

Annyi viszont már most biztosan kijelenthető, hogy Láda Balázs, Magosi Bálint és Sikorcin Ladislav biztos a Volán játékosa lesz, míg az előző idényben látott keretből három rutinos, válogatott játékos, Vaszjunyin Artyom, Fekete Dániel és Holéczy Roger nem kapott hosszabbítási ajánlatot.

Hetényi Zoltánnak lejárt a szerződése, a klubnál korábban első számú kapusnak számító, válogatott hálóőr a finn Jokeritnél van próbajátékon, a fehérváriak viszont nem tudtak tovább várni rá, amíg sorsa odakint rendeződik. Helyére kanadai kapus érkezhet.

A 25 éves Ryan három és fél szezont húzott le a Spokane Chiefsben (Western Hockey League, WHL), majd rövid ideig a Kalamazoo Wings (United Hockey League, UHL) alkalmazásában állt. A legutóbbi négy idényben viszont a Universities of Albertát (Canada West Universities Athletic Association, CWUAA) erősítette. A hockeydb.com jégkorongos adatbázis szerint a 2010–2011-es szezonban 28 meccsen 17 gólt lőtt és 30 gólpasszt adott, a plusz/mínusz mutatója 25 volt.

Az előző idénybeli légiós kontingensből a kapus Tommi Satosaari már szezon közben elköszönt, míg Oscar Ackeström és Ales Kranjc a szezon végén vált szabaddá. A Volán egyiküket sem marasztalta.

A SAPA FEHÉRVÁR AV 19 TERVEZETT JÁTÉKOSKERETE
A 2011–2012-ES IDÉNYRE
Kapusok: Bálizs Bence, Pleszkán József (?), légiós
Hátvédek: Tokaji Viktor, Horváth András (?), Orbán Attila, Varga Arnold, Maklári Erik, Láda Balázs, Juraj Durco, légiós 1., légiós 2.
Csatárok: Palkovics Krisztián (?), Mihály Árpád (?), Kovács Csaba (?), Vas Márton, Ladányi Balázs (?), Sofron István, Nagy Gergő, Benk András, Eric Johansson, Sikorcin Ladislav, Magosi Bálint, Derek Ryan, Tóth Adrián, Hajós Roland, Kiss Dávid
Szakmai stáb: Kevin Primeau vezetőedző, Énekes Lajos másodedző, Kéri Rudolf felszerelés-menedzser, Sándor Csaba orvos, Majzik Ernő orvos, Fischer Miklós pszichológus, Kulcsár Nándor fizioterapeuta/masszőr, Bagonya Imre fizioterapueta/masszőr, külföldi erőnléti edző
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik