A Pittsburgh nagy csatában legyőzte a Montrealt

Vágólapra másolva!
2012.01.21. 10:31
null
Így szerezte meg Jevgenyij Malkin a győztes gólt a Montreal ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján négy mérkőzést rendeztek. A Carolina simán, 3–0-ra győzött az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő Washington ellen, a Pittsburgh sorozatban ötödször nyert, ezúttal szétlövésben a Montreal ellen. A nyugati listavezető Chicago a Florida legyőzésével egymás után a harmadik sikerét aratta, a Tampa Dallasban tudott győzni.

 

Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Pittsburgh Penguins és a Montreal Canadiens az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi, 102. játéknapján.

A Penguins nagyon sokat köszönhetett Jevgenyij Malkinnak. Az orosz légiós volt az, aki kiharcolta a hosszabbítást (4–4 volt a rendes játékidő vége) a góljával. A harmadik harmad előtt még a Montreal vezetett kettővel. A hosszabbítás nem hozott döntést.

A szétlövés során csupán egy gól született, amelyet – nem fogják kitalálni – maga Malkin szerzett. Az összes többi kísérlet kimaradt, így a hazaiak megnyerték ezt az igen izgalmas találkozót.

A Pittsburgh sorozatban ötödik győzelmét könyvelhette el, ami csúcsbeállítás neki ebben a szezonban (legutóbb októberben nyert ennyit zsinórban). Malkin ez idő alatt nyolc gólt szerzett, minden meccsen legalább egyszer betalált.

NHL
ALAPSZAKASZ, 102. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 3–0
Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens 5–4 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks–Florida Panthers 3–1
Dallas Stars–Tampa Bay Lightning 1–2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik