A KHL-be tartó Sofronnak már intézik a vízumát

Vágólapra másolva!
2012.07.15. 11:39
null
Sofron István a KHL-be szerződhet (Fotó: Szabó Miklós)
Vasárnap a KHL újoncához, a HC Lev Prahához utazik Sofron István. A 24 éves EBEL-gólkirályra tesztek, vizsgálatok és kész szerződés vár – ha minden a tervek szerint alakul, a magyar jégkorong legnagyobb igazolása előtt állunk.

 

 

– Mi az útiterv?
– Vasárnap utazom Prágába, és három-négy napot biztosan kinn leszek. Különböző fizikai tesztek várnak rám, és a jégen is meg akarnak nézni, hogy nem vagyok-e mégis fakezű.

– Ha az lenne, nem túl valószínű, hogy KHL-es csapathoz menne vendégségbe…
– Persze, na meg le is informáltak. Tudom, hogy a klub általános igazgatója, a lett Normunds Sejejs beszélt az általa ismert osztrák trénerekkel, és még Guntis Galvins véleményét is kikérte. Guntisszal együtt játszottunk Fehérváron a 2007–2008-as szezonban, azóta ő hazatért a Dinamo Rigához, amelynek Sejejs volt a főnöke. Még azt is megérdeklődték Guntistól, hogy jó fej vagyok-e, de mindenki pozitívan nyilatkozott rólam.

– Mekkora valószínűséggel szerződtetik?

– Az igazgató azt mondta, csak azért nem igazolt már át, mert azért az edzőnek is látnia kell. És persze szükség van a különféle vizsgálatokra, hogy ne legyen baj a szívemmel, vagy ne legyen rejtett sérülésem, nehogy úgy járjon velem a Prága, mint a Fehérvár Eric Johanssonnal, akinek ritka immunbetegsége volt, és nehezen jöttek rá.

– Eszerint ha tud egy egyenest ütni a korongba, és nem töri ki a nyakát, akkor KHL-es lesz?
– Most úgy tűnik, de csak akkor lesz biztos, ha már aláírtam a szerződésemet.

– Azzal ugye azért tisztában vannak Prágában, hogy még tavaly kétezer-tizenháromig aláírt az Alba Volánnál, tehát ki kell vásárolniuk a szerződéséből?
– Igen, de már mondták, hogy több százezer dollárért is szerződtettek az idén játékost... Ilyen összeg mellett az én áram eltörpül, ráadásul Ocskay Gábor szakosztály-igazgatóval többször megbeszéltük, hogy nem gördít akadályt az átigazolásom elé.

– Fizetni ettől még kell majd.
– Persze, de benne van a magyar szerződésemben, hogy mennyi a kivásárlási áram.

– És mennyi?
– Tízmillió forint.

– Ennyitől tényleg nem fog összedőlni egy KHL-es klub költségvetése.
– Hát nem, de egyébként is megalapozottnak tűnik az ajánlat. Az orosz vízumomat már intézik, nekem meg új útlevelet kellett csináltatnom, mert a szabályok értelmében az érvényességi időből nem lehet hátra kevesebb, mint másfél év. A barátnőm is jön velem, mert kicsit izgulok: elég nagy próbatétel, és lehet, hogy fordulópont következik az életemben.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY HOL FOLYTATHATJA PÁLYAFUTÁSÁT SOFRON ISTVÁN, HA NEM SIKERÜL A KHL-BE SZERZŐDNIE, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik