A Fehérvár kezdésként lenullázta az Újvárost

Vágólapra másolva!
2012.03.08. 20:34
null
Ladányi Balázs (középen) ezúttal nem talált be, de a Volán győzelmét így sem fenyegette veszély<br />(Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A Sapa Fehérvár AV 19 3–0-ra győzött Dunaújvárosban a férfi jégkorong ob I elődöntőjének első mérkőzésén, míg a Miskolc hazai pályán 7–1-re nyert a Ferencváros ellen.

DAB–FEHÉRVÁR

A két csapat ebben az idényben korábban hét tétmérkőzésen találkozott egymással, és kivétel nélkül a dunaújvárosiak nyertek. Most viszont a Volán már nem a farmcsapatával állt ki, hanem az EBEL-ben edződő és ott a negyeddöntőben az Olimpija Ljubljana ellenében elvérző alakulatával.

Ez már előrevetítette, hogy a DAB aligha jut be a döntőbe, és az elődöntő első mérkőzésén nem is tudta felborítani a papírformát. A fehérváriak a szabályok szerint nyolc légiósukból csak ötöt nevezhettek, ám így sem forgott veszélyben a győzelmük. Derek Ryan már a 3. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, akik a 10. percben Mihály Árpád révén – aki egy helyet elvitt az ötös légióskvótából, mivel a szezon eleji nevezéskor még külföldinek számított – növelték előnyüket.

A második harmad közepén megszületett a harmadik fehérvári gól is – az előző kettőhöz hasonlóan azonos létszámnál –, mégpedig újra csak Mihály jóvoltából. Ezután már csak néhány kiállítást került be a jegyzőkönyvbe, újabb gól nem, így Bálizs Bence hibátlan teljesítményt könyvelhetett el a Volán kapujában, csapata pedig magabiztos, 3–0-s győzelemmel kezdte az elődöntőt.

MISKOLC–FERENCVÁROS

A másik mérkőzésen még nagyobb volt a különbség a csapatok között, pedig „félidőben" még nagyon jól tartotta magát a Ferencváros, amely Juhamatti Hietamäki találatával a 32. percben 2–1-re szépített a Miskolc vendégeként. A hazaiakat ez nagyon felbőszíthette, ugyanis a harmadból hátra lévő időben háromszor is betaláltak, Rafaj Attila alig több mint három perc alatt duplázott.

A záró harmadnak így 5–1-es vezetéssel vágtak neki a Jegesmedvék, akik az utolsó húszpercet is megnyerték 2–0-ra, így végül kiütéses győzelemmel kerültek előnybe.

A miskolciak nagyon elnyomták a Ferencvárost (Fotó: Jezoviczki Máté)
A miskolciak nagyon elnyomták a Ferencvárost (Fotó: Jezoviczki Máté)
ÉRTÉKELÉSEK

JÉGKORONG OB I
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–FERENCVÁROS 7–1 (1–0, 4–1, 2–0)
Miskolc, 1000 néző. V: Sós Z., Bedő, Soós D.
MISKOLC: Budai K. (Gyenes) – Chmelo (1), Svasznek (1), Saluga 1, DUBEK 1 (1), RAFAJ 2 (1) – Budai R., Jarabek, Lindgren, Bonar 1 (1), Nagy G. (2) – Láda P., Urbán, POPOVICS 1 (2), Szilágyi 1, Miskolczi (1) – Mokrai, Orosz, Tóth Á., Mocsári (1), Túróczy. Edző: Greg Lindqvist
FERENCVÁROS: Racko (Hegyi) – Géczi, Hietamäki 1, Schellin, Borbás, Sivonen (1) – Vecaj, Hrajnoha, Hoffmann (1), Jánosi, Feil – Bontovics, Székely Mádai, Roczanov, Kiss G., Rosztocsil – Wéber, Lévai, Molnár Á. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 18 perc+végleges fegyelmi (Bonar), ill. 18 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist: – Sokkal jobban játszottunk, mint az ellenfelünk. Minden szempontból az FTC fölé nőttünk, ez azonban még nem jelent semmit, hiszen a párharc folytatódik.
Dobos Tamás: – Az első harmadban jól játszottunk, a másodikban azonban a rengeteg kiállítás miatt elfáradtunk, és végül nem várt arányú vereséget szenvedtünk.
DAB.DOCLER–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)
Dunaújváros, 2700 néző. V: Halassy, Kovács B., Nagy A.
DAB: Sevela – Hüffner, Velebny, Azari, Galanisz, Peterdi – Pozsgai, Hegyi Á., Somogyi, Mihálik, Vaszjunyin – Kiss Dániel, Lencsés, Szappanos, Pavuk, Gröschl – Tőkési, Erdélyi P., Virág T., Papp V. Edző: Stephan Lundh
FEHÉRVÁR: BÁLIZS – Horváth A., Durco, Sofron, Vas M., Ladányi – Láda B., Pratt (1), MIHÁLY Á. 2 (1), RYAN 1 (2), KLASSEN (2) – Sille, Orbán, Palkovics, Sikorcin, Kovács Cs. – Hetényi P., Benk, Hajós, Magosi. Edző: Kevin Primeau
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Fehérvár javára
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – Húsz perc előnyt adtunk a Volánnak, holott azt vártam, nekiesünk, hiszen a párharc a döntőért megy. Túlságosan tiszteltük az ellenfelet. A szünettől már azon a sebességen játszottunk, amelyen a Fehérvár, a sikerhez azonban pontosabb befejezés és a korong megbecsülése szükséges.
Kevin Primeau: – A Ljubljana elleni kiesés után nehéz volt összerántani a fiúkat. Többet engedtünk a DAB-nak, mint kellett volna. Időnként jók voltunk, de összességében túl lazák és lusták, néha meg túl is kombináltuk a dolgokat. Bálizsnak szerencsére voltak jó védései a fontos pillanatokban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik