A Fehérvár döntős, előnyben a Vasas

Vágólapra másolva!
2011.03.18. 22:04
null
Pavuk Attila és Kangyal Balázs küzd a Vasas-DAB meccsen (fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
Eldőlt, hogy a címvédő Fehérvár ismét bejut a jégkorong ob I döntőjébe, miután harmadik mérkőzését is sikerrel vette az elődöntőben. A Vasas előnyhöz jutott a Dunaújvárossal szemben.

A Fehérvár két siker után Miskolcon le szerette volna zárni a párharcot, de a hazai Jegesmedvék az első harmadban teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a címvédőnek.

A második húsz percben már érvényesült a Fejér megyeiek nagyobb tudása és jobb fizikuma, így az utolsó játékrészt kétgólos előnnyel kezdték a vendégek.

A záró harmad már végképp a fehérváriak akaratát tükrözte, a Miskolc lelkesen küzdött, de így is ötgólos vereséget szenvedett.

A másik párban biztos volt, hogy akárki győz, még egy meccsre szükség lesz. Mindenesetre a Vasas áll közelebb a döntőhöz, hiszen hazai pályán legyőzte a Dunaújvárost, így szombaton a Fejér megyei városban meg is szerezheti a harmadik győzelmét.

Az első harmadban két gól is újvárosi korcsolyáról került a kapukba, de amíg a Nathan Martz elől menteni igyekvő védő a saját kapujába terelte a pakkot, addig Peterdi Imre már a Vasas kapuját vette be.

A vendégcsapat a második harmadban veszítette el gyakorlatilag a meccset, ugyanis támadásai kiszámíthatóak voltak, nem is találtak be a kapuba. A Vasas ellenben kétszer is eredményes volt, így a záró játékrészt kétgólos előnyből várta. Ott pedig csak egy gól született, és azt hiába szerezték a dunaújvárosiak, fordítani már nem tudtak.

 

JÉGKORONG OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–SAPA FEHÉRVÁR AV19 3–8 (2–2, 0–2, 1–4)
Miskolc, 800 néző. V: Kincses, ifj. Soós, Bedő, Pálkövi
MISKOLC: Budai K. – Gőz, WADDELL, Bartzen, Szilágyi, Bonar – Láda B., Urbán, RAFAJ, Dubek, Saluga – Budai R., Láda P., Kis A., SIJKA, Korpos – Kállai, Dányi.
FEHÉRVÁR: Bálizs – Durco, Jobb, LADÁNYI, SOFRON, VAS M. – Horváth A., TOKAJI, Mihály Á., PALKOVICS, Johansson – Varga A., Maklári, Benk, Fekete, Kovács Cs. – Hajós, Kiss D., Tóth A.
Gólok: 6–19: Hajós (Kiss D., Tóth A., 0–1), 7:55 Waddell (Bartzen, Bonar 1–1), 8:54 Rafaj 1–2, 14:35 Sofron (Horváth A., Ladányi), 29:25 Jobb (Johansson, Palkovics 2–3), 30:55 Sofron (Ladányi – emberelőny 2–4), 40:27 Palkovics (Mihály Á., Durco 2–5), 45:38 Vas M. (Jobb, Sofron 2–6), 48:41 Sijka (Korpos 3–6), 48:55 Sofron (Ladányi, Tokaji 3–7), 53:58 Tokaji (Fekete – emberelőny 3–8),
Kiállítások: 16, ill. 18 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Sapa Fehérvár javára.
MESTERMÉRLEG
Bob Dever: – Kemény küzdelemben hajtottunk fejet a nagyobb tudású Volán előtt. Szégyenkezésre azonban semmi okunk, én is nagyon büszke vagyok a csapatra, és köszönöm a közönségnek azt az ünneplést, amelyben a találkozó után egész éves teljesítményünkért részesítettek minket.
Kevin Primeau: – Aki az eredményre pillant, azt hiszi, hogy könnyű meccs volt. Valójában azonban megizzadtunk a továbbjutásért. Az idő múlásával gólokra is kifejezésre jutott a két gárda közötti nagyobb tudás.
 
VASAS HC–DAB.DOCLER 4–2 (2–1, 2–0, 0–1)
Káposztásmegyer, 700 néző, vezette: Kovács B., Nagy A., Németh M., Soós
VASAS: RAJNA – Szirányi B., SILLE, Mäkinen, Gergely Cs., Fodor Sz. – Hüffner, Svasznek, Berta, MARTZ, PAVLIS – Nagy R., Kangyal, Szappanos, SOMOGYI, Gröschl – Fodor Csanád
DAB: Sevela – Kiss D., Martinka, Peterdi, MacSweyn, Metcalfe – Pozsgai, Hegyi Á., Azari, GALANISZ, MAGOSI – Lencsés, M. Varga, Pavuk, Papp V., Kiss Á. – Mestyán, Szilassy, Virág T.
Gólok: 5:50: Pavlis (Martz, Hüffner – emberelőny, 1–0). 11:00: Fodor Sz. (Szirányi B., Martz – ee., 2–0). 13:28: Peterdi (Martinka, Metcalfe – ee., 2–1). 24:54: Martz (Hüffner, Pavlis, 3–1). 28:12: Somogyi (Pavlis, 4–1). 40:33: Magosi (Galanisz, 4–2)
Kiállítások: 22 perc+10 perc fegyelmi (Berta), ill. 26 perc+10 perc fegyelmi (Sevela)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Vasas javára
MESTERMÉRLEG
Risto Kurkinen: Jól kezdtük a meccset, az első harmad remekül sikerült. Örültem, hogy az első két gólunkat előnyből ütöttük. Nagyon kemény csata volt, és a végén talán túlságosan is elszabadultak az indulatok.
J. P. Maccallum: A bírók teljesítménye elfogadhatatlan volt. Felháborító, hogy ez a két úriember vezetőbíróként működhetett. Az érintetteknek el kellene gondolkodniuk… Egyébként meg két gólt is emberhátrányból kaptunk, és a harmadiknál is éppen lejárt a Vasas fórja.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik