A Dab.Docler jutott be elsőként a fináléba

Vágólapra másolva!
2011.01.07. 20:27
null
A dunaújvárosiak kemény megdolgoztak az újabb söprésért (Fotó: Veres Viktor, NS-archív)
Címkék
A Dab.Docler jégkorongcsapata jutott be elsőként a Mol Liga fináléjába, miután az elődöntő harmadik mérkőzésén pályaválasztóként izgalmas körülmények között győzött a Miskolc ellen. A dunaújvárosiak a döntőben a Vasas–Csíkszereda párharc győztesével találkoznak, utóbbiban a HSC káposztásmegyeri sikerével összesítésben  2–1-es előnyhöz jutott.

DAB.DOCLER–MISKOLCI JJSE

Az első, hazai mérkőzésükön három góllal győztek a dunaújvárosiak (5–2), majd a második összecsapást idegenben is megnyerték (4–3), igaz csupán szétlövéssel. Az akkor döntő büntetőt szerző Kiss Ákosnak a harmadik mérkőzésen is főszerep jutott.

A pénteki mérkőzés 9. percében Tyler Metcalfe szerzett vezetést a házigazdáknak, majd az első találatnál gólpasszal jeleskedő Kurt MacSweyn a 16. percben Kiss Ákost szolgálta ki. Az emberfóros után emberhátrányos gólt lőtt a Dab, de a vendégek még ebben a helyzetben sem adták fel a küzdelmet.

A második felvonás végén közel hat perc kellett a miskolci egyenlítéshez: a vendégek légiósai akcióból voltak eredményesek.

A harmadik harmad elején Kiss Ákos második találata ismét vezetéshez juttatta az újvárosiakat, de Dubek Vladimir révén újfent egalizáltak a vendégek. Mielőtt azonban felrémlett volna az ismételt túlóra veszélye – miként történt az szerdán –, MacSweyn eldöntötte a találkozót és a továbbjutást.

VASAS HC–HSC CSÍKSZEREDA

Gólt ugyan a sportágban rendhagyó módon 62.05 percnyi játék alatt csak egyet láthatott a közönség Káposztásmegyeren, a nézők mégsem unatkozhattak. Végig kiegyenlített, küzdelmes volt a mérkőzés, amelyen mindkét kapu előtt felváltva adódtak lehetőségek. Ám a befejezésekbe egy kivételével rendre hiba csúszott. Még öt a három ellen, kettős fórban játszva is, de ha a helyzet úgy hozta, az üres kapus szituáció sem volt elég a gólhoz. A párharc negyedik felvonását szintén Budapesten, méghozzá szombaton, 17.30-tól rendezik meg, az előnyhöz jutó csíkiak már a döntőbe is bejuthatnak.

 MOL LIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
DAB DOCLER–MISKOLCI JJSE 4–3 (2–0, 0–2, 2–1)
Dunaújváros, 1200 néző. V: Kincses, Haszonits, Székely, Bedő
DUNAÚJVÁROS: LINSTRÖM – Pozsgai, Hegyi, Metcalfe 1, MACSWEYN 1 (3), Magosi – Varga, Martinka, Papp V., Galanisz, KISS Á. 2 (1) – Lencsés, Tőkési, Pavuk, Virág, Azari – Kiss D., Jonkl, Szilassy, Papp Cs. Edző: Jonathan Patrick MacCallum
MISKOLC: GYENES – WADDEL 1, Láda P., Saluga (1), Dubek 1, Rafaj – Gőz, DERTON 1, Bonar, Majoross, Sijka (1) – Budai, Egri, Szilágyi, BARTZEN (1), Urbán – Kis A., Korpos, Dányi. Edző: Robert Dever
Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Pavuk), ill. 18 perc + 10 perc fegyelmi (Majoros)
A három győztes mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Dab.Docler javára
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: – Nagyon boldog vagyok, hogy három mérkőzésen sikerült egy nagyon jó csapatot legyőznünk. A Miskolc komoly ellenfélnek bizonyult. Ma este mindent elkövettek, hogy próbára tegyenek bennünket, szerencsére a negyedik gólt mi lőttük előbb. Gratulálok a játékukhoz!
Robert Dever: – Amit a fiúk produkáltak a három mérkőzés alatt, az tiszteletet érdemel. A csapat történetének első rájátszásában szerepeltünk s mindig csak egy kis plusz hiányzott a még nagyobb sikerhez. Nüanszokon múlt a mai mérkőzés is. A büntetőket most is méltatlannak érzem a play off szelleméhez. A Dunaújváros nagyon jó volt, gratulálok nekik!
 
VASAS–HSC CSÍKSZEREDA 0–1 – H.U. (0–0, 0–0, 0–0, 0–1)
Káposztásmegyer, 1200 néző. V: Erd (osztrák), Németh M., Nagy A.
VASAS: RAJNA – Nagy R., Kangyal, SABOL, Szappanos, Gröschl – Szirányi, Sille, Mäkinen, Gergely Csaba, Pavlis – Svasznek, Hüffner, Somogyi, Popovics, Fodor Cs. Edző: Risto Kurkinen
CSÍKSZEREDA: KOZUCH – HRUBY 1, Góga, Sikorcin, HURTAJ, Novak (1) – Papp Sz., Nagy I., Bíró O., Virág Csanád, Molnár Zsolt – Kósa, Flinta, Petres, Moldován, Mihály E. Edző: Charles Franzén
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a HSC javára
MESTERMÉRLEG
Risto Kurkinen: – Jó kis playoffmeccs volt, remélem, szombaton is így biztatnak majd bennünket. Megvoltak a lehetőségeink, főleg az első harmadban voltunk jobbak, de ha nem lövünk gólt, nehéz győzni. A DVD-elemzés után valószínűleg eszközölünk majd néhány taktikai változtatást.
Charles Franzén: – Magas színvonalú, nehéz mérkőzés volt, felesleges butaságok nélkül. Örülök, hogy ezúttal sikerült már a szétlövés előtt döntenünk, de már a rendes játékidőben is nyerhettünk volna, akár két góllal. Jó csapat a Vasas, de mi jobbak vagyunk, ezúttal is gyorsabbak voltunk, az ellenfél pedig fáradt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik