A HSC csak büntetőkkel, a DAB simábban győzött

Vágólapra másolva!
2011.01.03. 20:40
null
Gyenes rengeteget védett, de olykor már ő is tehetetlen volt (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
A jégkorong Mol Liga elődöntőjének első mérkőzésein a Dab.Docler hazai pályán 5–2-re győzött a Miskoci Jegesmedvék ellen, az alapszakaszgyőztes HSC Csíkszereda Vasas elleni találkozóján a büntetőlövések döntöttek a házigazda Csíkszereda javára.

 

DAB.DOCLER–MISKOLCI JJSE

A Miskolci Jegesmedvék csapata mindhárom sorozatban, vagyis a Mol Ligában, az ob I-ben és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé jutást tűzte ki célul a szezon elején. Az edzői stáb is elmondta, együttesüknek nincs vesztenivalója a rájátszásos mérkőzések tekintetében jóval tapasztaltabb Dab.Docler ellen.

A Jegesmedvéknél az elődöntőre felépült Casey Bartzen, Láda Balázs csapatkapitányt viszont a Mol Liga végéig eltiltotta a fegyelmi bizottság, aki Zsók Leventével ütközött hatalmasat Brassóban.

A dunaújvárosiak a tavalyi négyes döntőbeli csalódás után mindenképpen szeretnének bizonyítani, a negyeddöntőben söpréssel léptek túl a Sapa Fehérvár AV 19 farmcsapata ellen, igaz az első mérkőzésen igencsak megizzadtak J. P. MacCallum tanítványai.

A mérkőzésen hamar vezetést szerzett a hazai csapat, Tyler Metcalfe passzát követően Kurt MacSweyn közelről talált a miskolciak kapujába. A fiatal Gyenes Dávidot ezután is rengetegszer próbára tették az újvárosiak. A Miskolc az első harmad utolsó öt percében kezdett el veszélyesen játszani, aminek meg is lett az eredménye: Sijka Dusán passzából Dubek Vladimir egyenlített. Galanisz Nikandrosz még az első harmad utolsó másodperceiben gólt lőhetett volna, Majoross Gergely csak kiállítást érően tudta ezt megakadályozni.

A második harmadban alig játszottak öt az öt ellen a csapatok, Galanisz Nikandrosz pedig emberhátrányból szerezte vissza a vezetést a DAB-nak. Nem sokkal később Rafaj Attila lőtt, de ekkor már elmozdult a dunaújvárosi kapu, elmaradt az egyenlítés.

A harmadik harmad elején Pavuk Attila remek szóló után növelte az Acélbikák előnyét. Aztán Azari és Magosi is már csak Gyenessel állt szemben, de mindkét csatát a miskolci kapus nyerte. Magosi Bálintnak aztán sikerült betalálnia, így háromgólosra növelte az előnyt.

A Miskolc a második találatát szerző Dubek révén szépített, de Azari Zsolt visszaállította a háromgólos különbséget, ezzel a Dab.Docler 5–2-re győzte le a Miskolci Jegesmedvéket.

HSC CSÍKSZEREDA–VASAS HC

Parázs csatára lehetett számítani az alapszakaszgyőztes Csíkszereda és a negyedik Vasas között, elég csak a nagy visszhangot kiváltott decemberi mérkőzésére gondolni, amely után a Ladislav Sikorcinnal való ütközés miatt négy meccsre eltiltották Gröschl Tamást, aki holnap térhet vissza a csapatba. A kézfogásnál pedig Sille Tamás akaszkodott össze Becze Tihamérral.

Nos, Becze ezúttal már a hatodik percben végleges fegyelmit kapott egy palánkra lökést követően, és Sille Tamás is még az első harmadban 2+10 perces büntetést kapott a horvát vezetőbírótól.

A vezetést a liga kanadai táblázatán a mérkőzés előtt a harmadik helyen álló Lubomir Hurtaj szerezte meg emberelőnyből a HSC számára nem sokkal az első harmad vége előtt. Az erdélyi csapat a második harmadban növelte előnyét, de még ebben a játékrészben kettős emberelőnyből szépített a Vasas Libor Pavlis révén.

Tíz perccel a harmadik harmad vége előtt Somogyi Balázs egyenlített, ezzel pedig hosszabbításra mentette a találkozót. Az ötperces ráadásban nem született gól, a büntetőlövések során a meccsen két gólpasszt jegyző Sikorcin Ldaislav döntötte el a meccset a hazai csapat javára.

 

 MOL LIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–MISKOLCI JJSE 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)
Dunaújváros, 850 néző. V: Kincses, ifj. Soós Z., Kész, Nagy A.
DAB: LINDSTRÖM – Hegyi Á., Pozsgai, MACSWEYN 1 (1), Metcalfe (1), Magosi 1 – Martinka, M. Varga (1), GALANISZ 1 (1), Papp V. , Kiss Á. (1) – Tőkési, Lencsés (2), Azari 1, Virág T., PAVUK 1 – Kiss D., Papp Cs., Jonkl, Szilassy. Vezetőedző: J. P. Maccallum
MISKOLC: GYENES – Gőz, Derton, Saluga (2), Dubek 2, Rafaj (2) – Láda P., Waddell, Bonar, Bartzen, Majoross – Egri, Budai R., Urbán, Szilágyi L., Korpos – Kis A., Dányi. Vezetőedző: Robert Dever
Kiállítások: 14 perc, ill. 18+10 perc fegyelmi (Derton)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a DAB javára
MESTERMÉRLEG
J. P. Maccallum: – A harmadik harmad nagyon tetszett, akkor sikerült nyomást gyakorolnunk az ellenfélre. Egyébként mindkét csapaton érződött az egy hét kihagyás, kicsit rozsdásak voltak.
Robert Dever: – Nem játszottunk nagyon jól. Gyenes Dávid megteremtette nekünk az esélyt, mi azonban nem éltünk vele. Sokkal keményebben kellett volna játszanunk.
 
 
HSC Csíkszereda–Vasas HC 3–2 – szétlövéssel (1–0, 1–1, 0–1, 0–0, 1–0)
Csíkszereda, 1800 néző. V: Verdan Krcelic (horvát), Péter, Máté
Csíkszereda: Kozuch – Góga, HRUBY, SIKORCIN 1 (2), HURTAJ 1 (1), MOLDOVÁN 1 – Sprencz, PAPP, Novak, Virág, Molnár Zsolt – Nagy I., Kósa, Bíró O., Petres, Becze – Flinta, Bíró T., Molnár Zsombor, Péter, Mihály. Edző: Charles Franzén.
Vasas: Rajna – Fodor, Sabol, SZAPPANOS, Kangyal, Nagy R. – PAVLIS 1, Gergely, MAKINEN (1), Sille (1), SZIRÁNYI – Popovics (1), Somogyi 1, SVASZNEK, Hüffner, Strenk. Edző: Risto Kurkinen
Büntetőpercek: 17 perc + végleges fegyelmi (Becze), ill. 14 perc + fegyelmi büntetés (Sille).
Az egyik fél 3. győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG
Charles Franzén: – Rengeteg helyzetet kihagytunk az első harmadban, a játék képe alapján nagyobb fölénnyel kellett volna nyernünk. Sajnos, az utolsó harmadban egy rövidzárlat állt be a fiúknál, ekkor egyenlített az ellenfél. A szétlövéstől féltem, de a fontos az, hogy nyertünk.
Risto Kurkinen: – Mindkét csapatot meglepte, hogy sok volt a kiállítás az első harmadban. Remek mérkőzés volt, mindkét fél a legjobbat nyújtotta, igazi küzdelem volt a pályán. A szerencse nem nekünk kedvezett, de megpróbálunk győzni a második meccsen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik