A DAB a Vasas otthonában harcolta ki a döntőbe jutást

Vágólapra másolva!
2011.03.20. 19:59
null
Nagy forgalom a dunaújvárosi kapu előtt (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A Dab.Docler idegenbeli sikerével jutott be az élvonalbeli jégkorongbajnokság fináléjába, miután az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntős versenyfutás ötödik felvonásán Káposztásmegyeren a Vasas HC vendégeként nyert egy góllal. A dunaújvárosiak ellenfele a fináléban a címvédő Sapa Fehérvár AV19 lesz majd.

A párharc első négy felvonásán a hazai csapatok győztek, a DAB mindkétszer négy-négy gólt kapott Káposztásmegyeren, így védelmére kellett elsősorban összpontosítani, ha keresni akart magának valamit. Mivel legjobb védekezés a támadás, ezt az örök igazságot szem előtt tartva nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe a dunaújvárosi egylet.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a jégkorongbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ennek eredményeként nagy volt a forgalom a Vasas büntetőpadján, míg Magosi Bálint a hetedik perc elején a vendégeket juttatta megérdemelt vezetéshez. Amely a 14. percben aztán megduplázódott, akkor a rutinos Szilassy Zoltán értékesített egy büntetőt. Érdekes volt, hogy annak először Peterdi Imre készült neki, de végül átadta a lehetőséget csapattársának. A második felvonás közepén eldőlni látszott a mérkőzés és vele a továbbjutás: Hegyi Ádám kettős emberelőnyben már a harmadik DAB-gólt szerezte.

Nagy hajrát nyitott a Vasas, de hiába szépített Svasznek Bence rögtön a harmadik harmad első percében, és játszott mezőnyfölényben, alakított ki több helyzetet, valahogy semmi nem akart sikerülni a káposztásmegyerieknek. A házigazdák a hajrára lehozták kapusukat, Rajna Miklóst, a mezőnyben így kialakított létszámfölény végül gólt eredményezett – Marko Mäkinen talált a kapuba –, de a hátralévő három másodperc már nagyon kevés volt az egyenlítéshez.

A Dab öt vereség és egy győzelem – ebből két vereséget a középdöntőben, kettőt az elődöntőben szenvedett el – után nyerte meg a Vasas elleni döntő csatát a fővárosban

Az előző kiíráshoz hasonlóan így ismét a két Fejér megyei rivális nézhet majd szembe egymással a döntőben, egy éve az esélyesebb Alba Volán összesítésben 4–0-ra nyert, a négy találkozó közül igazából csak az utolsó volt szoros, az Székesfehérváron szétlövéssel dőlt el.

JÉGKORONG OB I, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
VASAS HC–DAB.DOCLER 2–3 (0–2, 0–1, 2–0)
Káposztásmegyer, 1000 néző. V: Roman (horvát), Abonyi, Soós D.
VASAS: Rajna – Szirányi B., Sille, Gergely Cs., Fodor Sz., Mäkinen – Hüffner, Svasznek, Berta, Martz, PAVLIS – Nagy R., Kangyal, Fodor Cs., SOMOGYI, Gröschl – Szappanos, Popovics. Edző: Risto Kurkinen
DAB: SEVELA – HEGYI Á., Pozsgai, Peterdi, MacSweyn, Metcalfe – Kiss D., MARTINKA, AZARI, Galanisz, MAGOSI – Lencsés, M. Varga, Pavuk, Papp V., Kiss Á. – Mestyán, Virág T., Szilassy. Edző: J. P. MacCallum
Kiállítások: 14 perc+10 perc fegyelmi (Mäkinen), ill. 18 perc
Gólok: 6:19: Magosi (Azari 0–1). 13:32: Szilassy (büntető, 0–2). 33:03: Hegyi Á. (Martinka, Metcalfe – kettős emberelőny, 0–3). 40:45: Svasznek (Pavlis, Szappanos, 1–3), 59:57: Mäkinen (2–3)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a Dunaújváros javára
MESTERMÉRLEG
Risto Kurkinen: – Az érvénytelenített gól nagyon fájdalmasan érintett, főleg hogy a srácok közül többen is látták azt a fotót, amelyből világosan kiderül minden. De hozzá kell tenni, hogy a DAB nagyon jól játszott, mi pedig kissé fáradtak voltunk, és sajnos nem pörögtünk száz százalékon. Szívesen maradnék a következő szezonra is, de erről egyelőre még nem tárgyaltunk a klubbal.
J. P. MacCallum: – Energikusan, jól kezdtünk, pedig ez már az ötödik meccsünk volt a héten. Tudtuk, hogy a Vasas nagyon megnyomja a végét, de a védelmünk is nagyon jól dolgozott. Tisztában vagyunk vele, hogy roppant nehéz dolgunk lesz a Fehérvár ellen, de talán az új szabályoknak köszönhetően kicsit több sanszunk lesz, mint az előző idényben. Nyerni szeretnénk.
DÖNTŐ
(A párharc az egyik negyedik harmadik győzelméig tart.)
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 3.22. kedd
Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler 3.23. szerda
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 3.25. péntek
Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler 3.26. szombat
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 3.28. hétfő (ha kell)
Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler 3.29. kedd (ha kell)
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV19 3.31. csütörtök (ha kell)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik