Jégkorong: a férfiválogatottunk másodszor is legyőzte Norvégiát

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 19:45
null
Kettőből kettő a norvégok ellen (Fotó: Földi Imre)
Bár a vége szoros lett, az első két játékrész sikeres, céltudatos hokijának köszönhetően a magyar férfiválogatott másodszor is legyőzte a világelitbe készülő norvégokat.

 

TRIPLA BÚCSÚ A VÁLOGATOTTÓL: az Alba Aréna szombati, második Magyarország–Norvégia meccse előtt Szirányi Bence, Kóger Dániel és Magosi Bálint is óriási ováció közepette elköszönt a címeres meztől. A nap keserédes része ezzel véget is ért, a mieink ugyanis két nap alatt másodszor is legyőzték északi vendégeiket, ezúttal 3–2-re.

Pedig a norvégok jobban kezdtek, nemcsak a pénteki önmaguknál, a magyaroknál is, de végül egy blokk vagy a parádésan teljesítő Horváth Dominik rendre a korong útját állta. Eközben a támadóharmadban döbbenetes hatékonysággal dolgoztak a csatáraink, ugyan sok helyzet nem adódott előttük – szám szerint hat –, azokból két gólt is ütöttek, előbb Papp Kristófot nem vették elég komolyan, később egy kontra végén Sofron István lövése fért át Henrik Haukeland hóna alatt.

Az első harmadszünetben a legendás szapporói feljutást kiharcoló játékosokat köszöntötték, a 2009-ben a tragikusan elhalálozó ifjabb Ocskay Gábort leszámítva mind megjelentek. A második játékrészben duplán ünnepelt a közönség: Nagy Krisztián betalált, de a játékvezető egyértelműen jelezte, nem érvényes. A publikumot a legkevésbé sem érdekelte, vagy nem vette észre, mindenesetre önfeledt örömujjongásba kezdett, aztán amikor a videóbíró jelezte, szabályos a gól, ismét.

A harmadik játékrészben szorossá tette a mérkőzést a vendégcsapat, az utolsó négy percre egygólosra apadt a hazai előny, de a mieink összeszorították a fogaikat, és kibekkelték, így dupla sikerrel avatták fel az Alba Arénát.

 

 

JÉGKORONG
Férfi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Norvégia 3–2 (2–0, 1–0, 0–2)
Székesfehérvár, Alba Aréna, 4678 néző. V: Rencz, Tóth Renátó, Kovács P., Kövesi
MAGYARORSZÁG: HORVÁTH D. – Stipsicz, Hadobás / Szabó B. (1), Nilsson H. (1) / Garát, Ortenszky (1) / Falus, Horváth M. – Varga B. (1), Hári J., SOFRON 1 / Papp K. 1, Sebők (1), Galló / Mihály Ákos, Nagy Krisztián 1, Terbócs (1) / Nemes M., Sárpátki, Németh K. / Ambrus G. Szövetségi kapitány: Don MacAdam
NORVÉGIA: Haukeland – Engebraten, Ostby / O. Andersen, Bjercke 1 / H. NILSEN, Kasastul / I. Hansen, Oby-Olsen – Hermansson, Knold, Opsahl / BERG-PAULSEN 1, Ostrem Salsten (1), TANGEN HENRIKSEN (1) / Elvsveen, Lalande, Strandborg / Edvardsen, Bakke Olsen, Granholm. Szövetségi kapitány: Tobias Johansson
Kapura lövések: 18–37. Emberelőny-kihasználás: 3/0, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
Don MacAdam: – Jót tett, hogy a végét szorossá tették, és megízlelhettük, milyen nyomás alatt játszani. Egyre kiegyensúlyozottabb a teljesítményünk, erre építhetünk. Amióta Magyarországon vagyok, a speciális csapategységek mindig a gyengeségeink közé tartoztak, ezúttal az emberelőnnyel és az emberhátránnyal is teljes mértékben elégedett vagyok, még ha nem is szereztünk minden fórunkból gólt, jól mozgattuk a pakkot, és helyzeteket alakítottunk ki. A folytatásban ki kell választanunk, melyik tizenhárom csatárra és hét védőre számítunk a vébén, a kapusainknál nincs kérdés.
Tobias Johansson: – Jobban játszottunk, mint pénteken, akkor nem voltunk partiban, ezúttal nagyon is. Többet érdemeltünk, mint amit az eredményjelző mutatott, de elismerés illeti a magyarokat, nagyon jól és okosan játszottak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik