Női jégkorong: Pat Cortina meccsenként javuló teljesítményt vár a lányoktól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 13:20
null
Már a vébére fókuszál Cortina és a válogatott (Fotó: mjsz.hu)
Pat Cortina szövetségi kapitány azt szeretné, ha a magyar női jégkorong-válogatott meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtana a csütörtöktől szombatig tartó budapesti felkészülési tornán.

A kanadai szakember az M4 Sportnak elmondta, mindig megtiszteltetés, ha Magyarországra jöhet, ahol nagyszerű a környezet és sok pozitív energiát kap.

„Az első edzésen az volt a legfontosabb, hogy mindenki megfelelő habitussal vegye fel a munka ritmusát. Kicsit gyakoroltuk a zónavédekezést, a lányok érdeklődtek, szeretnének jobbak lenni” – mondta a gyakorlás után Cortina a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

A tréner szerint a háromnapos torna – melyen sorrendben Szlovákia, Japán és Franciaország lesz az ellenfél – célja, hogy a csapat a legjobb képességei szerint játsszon, és mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtson.

„Ezen az összetartáson kívül még egy februári viadalon veszünk részt, ezt követi majd az áprilisi világbajnokság előtti két és fél-három hetes közvetlen felkészülés. Jól kell felhasználni az időt, szeretném, ha a játékosok csapatként játszanának, élveznék a rájuk váró kihívást, főleg, hogy ez az idei egyetlen hazai megméretésünk” – mondta a szövetségi kapitány.

A klubedzőként a német SC Riessersee-nél dolgozó Cortina kiemelte, bízik abban, hogy a jövő évi világbajnokságon ott tud lenni a csapattal, ugyanis egyrészt a vb kicsivel később van, mint az idei volt, másrészt a német rájátszás is korábban kezdődik.

A felkészülési tornára Ottawából hazatért Garát-Gasparics Fanni – aki szerződést kapott a tengerentúli profi csapattól – elmondta: mindig megtiszteltetés számára a válogatott edzőtáborra hazajönni.

„A letámadást sokat fogjuk gyakorolni, de ezen kívül is minden elemen dolgozunk majd, hogy a vb-rajtra készen álljunk. A mostani tornán szerintem a japánok elleni meccs lesz a legkeményebb, ám a maga módján mindegyik az lesz” – tekintett előre a felkészülési tornára a 28 éves csatár.

Garát-Gasparics szerint saját magukra kell koncentrálniuk, hogy mindent ki tudjanak hozni magukból, és ez a torna jó alkalom arra, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a vb-hez.

„A három nap alatt játszandó három meccs kihívás, de a világbajnokságon is ugyanilyen intenzitás van, így jó, ha ilyen helyzetekben tudunk gyakorolni” – jelentette ki a válogatott támadó. A magyar csapat csütörtökön az egy osztállyal alacsonyabban szereplő szlovákokkal, pénteken a világelitben játszó japánokkal, majd szombaton a hozzá hasonlóan divízió 1/A-s franciákkal találkozik.

A múlt tavasszal a világelittől elbúcsúzó magyarok jövő évi, divízió 1/A-s világbajnoksága április 21. és 27. között lesz Klagenfurtban.

A TORNA PROGRAMJA
December 14., csütörtök
16.30:
Magyarország–Szlovákia
20.00: Japán–Franciaország
December 15., péntek
16.30:
Magyarország–Japán
20.00: Franciaország–Szlovákia
December 16., szombat

16.30: Franciaország–Magyarország
20.00: Japán–Szlovákia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik