Jégkorong MK: az Újpest 41 éves finn újonccal készül a Fradi ellen

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.12.19. 09:56
null
Nagy Gergőék (16)a lilák ellen térnének vissza a korábbi formájukhoz (Fotó: MTI)
Még karácsony előtt elkezdődik a javarészt a jövő évben zajló Magyar Kupa negyeddöntője az FTC-Telekom és az Újpest főszereplésével. Nem kell taglalni, a két együttes összecsapásai eleve érdekfeszítőek, ha pedig a végjátékba jutás a tét, biztosak lehetünk a felfokozott hangulatban.

Nem elütés, valóban a végjátékért megy a harc, hiszen a Magyar Kupában évek óta két kiemelt csapat automatikus résztvevője az éremcsatáknak – a legmagasabban jegyzett magyar klub, a Hydro Fehérvár AV19 és az előző kiírás nyertese, jelen esetben a Budapest Jégkorong Akadémia HC. Érdekesség, hogy a legjobb négy közé a BJA HC második számú alakulata is bekerülhet, ehhez a Dunaújvárosi Acélbikákat kell legyőznie.

Visszatérve a fővárosi derbire: az FTC legutóbbi két mérkőzésén egyaránt kikapott, ebből a kis gödörből mászna ki, és találná meg ismét a korábban mutatott formáját – sorozatban hét tétmeccsen nyert, így a kapott zakók ellenére is kényelmesen vezeti az Erste Liga tabelláját.

Az UTE is korábbi formájához térne vissza, az évadot meglepetésre nyolc győzelemmel nyitotta, ám azóta hullámzóan teljesít. Az új finn vezetőedzőt, Markus Juurikkalát kinevező klub főleg fiatal magyar tehetségekre épít, de ezzel az elvvel éppen szembemenő igazolást jelentett be nemrég: a 41 éves finn szélsőt, Janne Laak­konent szerezte meg a finn másod­osztályban sereghajtó FPS-ből, vele jutna a kupa négyes döntőjébe.

Az elmúlt tíz évben jobbára Európa minden jegyzettebb bajnokságában megfordult Laakkonen a 62-es számú mezt viseli majd a liláknál.

MAGYAR KUPA
RÁJÁTSZÁS A NEGYES DÖNTŐÉRT
18.30: FTC-Telekom–Újpesti TE, Budapest, Tüskecsarnok, 18.30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik