Jégkorong: változtatásokat tervez az IIHF az amerikai hokis halálos balesete miatt

Vágólapra másolva!
2023.11.10. 15:01
Változtatásokat tervez a jégkorongozók biztonsági felszereléseit illetően a nemzetközi szövetség (IIHF) azután, hogy az amerikai Adam Johnson halálos kimenetelű balesetet szenvedett a Nottingham Panthers mérkőzése közben.
Az IIHF változtatásokat tervez Adam Johnson halála miatt (Fotó: Getty Images)
Az IIHF változtatásokat tervez Adam Johnson halála miatt (Fotó: Getty Images)

 

Luc Tardif, az IIHF elnöke a Landshutban zajló Német Kupa helyszínén úgy nyilatkozott, hogy azt szeretnék, ha a jövőre sorra kerülő csehországi világbajnokságon már nagyobb biztonságban lennének a játékosok.

„Nem akarjuk elsietni a dolgot, mert valóban jó védelemre van szükségünk. Ezt pedig a lehető leggyorsabban megvalósítjuk” – jelentette ki az elnök. A következő vb-t Prágában és Ostravában rendezik május 10. és 26. között.

„Egyeztettünk már az orvosi bizottsággal és a játékvezetőkkel. Velük együtt azon dolgozunk, hogy gyorsan döntésre jussunk ebben az ügyben” – tette hozzá Tardif. „Meg kell győződnünk arról, hogy az új védelmi rendszerre garanciát is kapunk, aztán ennek megfelelően kell a vonatkozó szabályokat kialakítanunk” – mondta.

A korábban 13 mérkőzésen az NHL-es Pittsburgh Penguinsben is szereplő Adam Johnsonnak október végén a Sheffield Steelers otthonában rendezett meccsen egy ütközést követően egy korcsolyapenge elvágta a nyakát. A pályán elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik