Női jégkorong: Garát-Gasparics Fanni visszatérhet Svédországba

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.10.02. 18:21
null
Garát-Gasparics Fanni (Fotó: Twitter/Metropolitan Riveters, archív)
Garát-Gasparics Fanni válogatott jégkorongozó visszatérhet a svéd Brynäs IF csapatába, amennyiben a kanadai edzőtáborozást követően nem kerül be az Ottawa együttesének PWHL-keretébe.


Garát-Gasparics Fanni hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, rendkívül erős és színvonalas a svéd élvonal, nagyon jól érzi magát jelenlegi együttesénél, szívesen visszatérne, ha nem jár sikerrel Észak-Amerikában és a klubvezetők is visszavárják.

Garát-Gasparics egyelőre november 5-ig szerepel a Brynäs IF színeiben, utána, november közepétől az újjáalakult tengerentúli profiligában (PWHL) játszó Ottawa edzőtáborában készül majd, és igyekszik bekerülni a fővárosi csapat szűkített keretébe.

„Ottawában nagyon profi a csapat és jókat hallottam az edzőről is. Hatalmas megtiszteltetés, hogy meghívtak az edzőtáborukba” – nyilatkozta.

Hozzátette, nagyon sokat segített, hogy a tavalyi szezont Amerikában töltötte és sikerült letennie a névjegyét. Ezzel arra utalt, hogy a nyáron megszűnt PHF-ligában, a Metropolitan Rivetersben 24 mérkőzésen 14 pontot (7 gól, 7 gólpassz) gyűjtött, és az All Star-gálán is felléphetett.

„Ha ez nincs, minimális esélyekkel indulhattam volna, mert nehéz az észak-amerikai hoki térképére európaiként felkerülni. De ez csak ahhoz kellett, hogy meghívót kapjak a táborba. Úgyis ott dől el minden, az ottani teljesítményemmel, illetve a személyiségemmel, a munkamorálommal tudom majd kivívni magamnak a helyet a csapatban” – magyarázta.

Az augusztusban alapított PWHL-ben Montreal, Toronto, New York, Boston, Ottawa és Minneapolis városában lesz egy-egy klub. Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban mindegyik gárda 24 találkozót játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik