Jégkorong: ismét Szuperkupa-győztes lett a Ferencváros

KAPOLCSI-SZABÓ BENCEKAPOLCSI-SZABÓ BENCE
Vágólapra másolva!
2023.09.23. 21:16
null
A végén megint a Ferencváros ünnepelhetett (Fotó: Dömötör Csaba)<br /><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/jegkorong-szuperkupa-ftc-bja-4-0-fotok-domotor-csaba--7257" target="_blank"><strong>A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK! </strong></a>
Telt ház előtt verte meg a magyar bajnok a Magyar Kupa győztesét a Tüskecsarnokban a szombati Szuperkupa-mérkőzésen.

Ha a jégcsarnok ötszáz méteres körzetében nincs parkolóhely, egészen biztosan lehet tudni, hamarosan korongbedobás lesz egy hokimeccsen. Szombaton nemcsak az utcákon, hanem a lelátókon is telt ház volt, a Magyar Szuperkupa-döntőjét vívó két csapat, a Budapest Jégkorong Akadémia HC (Magyar Kupa-győztes) és az FTC-Telekom (magyar bajnok) szurkolói megtöltötték a lelátókat az idény első Erste Liga-csapatok közötti tétmérkőzésen. Hogy két fővárosi együttes játszotta a meccset, garantálta, hogy a presztízscsatát kiváló hangulatban, rengeteg néző előtt játsszák.

Az idény eleji forma ellenére, vagy éppen azért nagy iramban kezdtek a csapatok, az FTC hamar fölénybe került, de az eredményjelzőn ez nem mutatkozott meg. Emberelőnybe is először a zöld-fehérek kerültek, de nem éltek a fór adta lehetőséggel, noha az előtte játszott néhány percben is úgy domináltak, mintha többen lettek volna a jégen. Beletelt egy kis idő, mire Kangyal Balázs csapata is életjelet adott magáról, lassan indult az együttes motorja, de amikor „beröffent” igazi rohanás következett. A nézők feje jobbra-balra járt, hol egyik, hol másik kapu előtt alakult ki nagyobb helyzet.

Az előző idényhez képest jelentősen átalakult keretekben bőven kaptak jégidőt az új igazolások, a legnagyobb helyzet mégis egy régi-új játékoshoz, Schlemann Márkhoz fűződött, aki egy buli után kapuvasat lőtt. Igaz Ritter Zalán a kapuba is betalált, ám Arany Gergely akadályozása miatt a gólt nem adták meg.

A középső játékrész parázs jelenetekkel kezdődött, előbb Galajda Zsombor találta el a BJA kapusát éles szögből, majd „cserébe” Tóth Richárd ütközött, és kóstoltatta meg vele a tüskecsarnok jegét. Sokáig nagyobb lehetőség nélkül peregtek a másodpercek, mezőnyjáték és fegyelmezett védekezés mellett, majd az FTC alakított ki hatalmas helyzetet, egy középre tett pakkról ketten is lemaradtak, az ellenfél egyre feszültebb hokisai pedig ezt már nem tűrhették, igazi kicsi a rakás kezdődött a BJA kapuja előtt, melynek páros kiállítás lett a vége. Az első gólra a második harmad 16. percéig kellett várni, Bán Károly korcsolyázott el a kapu mögött, és a visszatett korongját a Fradi új igazolása, Nolan Laporte ütötte a hálóba. Nem sokkal később megduplázta előnyét a Ferencváros, Németh Attila húzogatott, balról érkezett és laposan, ütője fonákjával juttatta a pakkot Farkas Roland mögé.

Az utolsó harmad leginkább a kiállításokról szólt, a tét súlya alatt sokszor meggondolatlanul cselekvő játékosok butaságairól, melyekkel nehéz helyzetbe hozták csapatukat. Először a BJA HC, majd néhány perccel később az FTC is öt a három ellen támadhatott, de míg előbbi nem élt a lehetőséggel, addig a zöld-fehérek tovább növelték előnyüket és 4–0-ig meg sem álltak.

A játék legtöbb elemében felülmúlta a Ferencváros a BJA-t szombaton, Arany Gergely shutouttal fejezte be a meccset, Fodor Szabolcs pedig elégedett lehetett a látottakkal.

MAGYAR SZUPERKUPA     
FTC-TELEKOM–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 4–0
(0–0, 2–0, 2–0)     
Tüskecsarnok, 2000 néző. Vezette: Nagy Attila, Korbuly.
FTC:      ARANY G. – Seregély Máté, Roth / Boros (1), Crespi (1) / Haranghy, Kärmeniemi / Banga, Tóth Gergő – Turbucz, Nagy G. (1), Kulmala 1 / NÉMETH A. 1 (1), A. Brady (1), LAPORTE 1 (1) / Nemec, Kestilä, Galajda 1 / Tóth A., Farkas S., Bán (1). Edző: Fodor Szabolcs
BJA HC: FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Tyeszlenko, Tóth Gergely / Dóczi, VOROBJOV / Viikilä, K. Varga / Karppinen, Nagy K., Schlekmann / Sági Martin, Mozer, Galoha / Ravasz, Keresztes, Culigin / Tóth R., Ritter, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 28–14.
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG     
Fodor Szabolcs:  – Három hete kezdtük meg a felkészülést, mégis nagyon érett játékot mutattunk. Az elejétől kezdve a mi akaratunk érvényesült, jobbak voltunk öt az öt ellen, öt a háromban pedig mi lőttünk gólt, a BJA-ét viszont kivédekeztük. Arany shutoutja is jó előjel. Jók a visszajelzések, de tudjuk, hogy továbbra is keményen kell melózni, hogy sikeresek legyünk.
Marton Tibor (másodedző): – Sokkal több kell annál, mint amit ezúttal mutattunk, a Fradi a játék minden apró elemében jobb volt nálunk. El kell felejteni ezt a vereséget, hiszen nyakunkon a bajnokság. Az elmúlt hetekben jobban nézett ki a csapat teljesítménye, ezen a meccsen pontosan azt kaptuk, amit érdemeltünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik