Jégkorong: Végre volt egy lövésem, ami jól sikerült – Galló Vilmos

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 09:21
A magyar férfi jégkorong-válogatott felkészülési meccsen 4–2-re kikapott a szintén az A-csoportos világbajnokságra készülő Szlovéniától. A két gólszerzővel, Galló Vilmossal és Vincze Péterrel beszélgettünk az MVM Dome-ban játszott találkozó tanulságairól.

„Végre kezdek formába lendülni, végre volt egy lövésem is, ami jól sikerült. Remélem, hogy ezt a formán viszem magammal a világbajnokágra is” – így kommentálta a szlovénoknak egy koronglopás után lőtt óriási gólját Galló Vilmos az NSO Tv-nek. A csatár videónkban részletesebben is beszél a mérkőzésre, annak tanulságairól, illetve a hazai közönség adta plusz erőről.

Vincze Péter csak azt bánja, hogy nem sikerült nyerni, akkor lett volna teljes a boldogsága. De így is emlékezetes marad a gólja, hiszen ő az első magyar hokis, aki betalált az MVM Dome-ban rendezettelső hivatalos jégkorongmérkőzésen. A mieink közül a meccs emberének választott csatár ugyancsak sorra veszi a találkozó tanulságait, illetve Gallóhoz hasonlóan arról is beszél, milyen élmény lesz számukra jövő héten jégre lépni Kanada ellen.

JÉGKORONG
Vb-felkészülési mérkőzés
MAGYARORSZÁG
SZLOVÉNIA 2–4(1–2, 1–0, 0–2)
MWM Dome, 7363nézőV.:Babic, Soós, Kis-Király, Váczi D.
MAGYARORSZÁG:Rajna – Stipsicz, Fejes / Szabó B., Hadobás / Kiss R., Horváth M. / Garát, Pozsgai – Sebők, Hári J.(1),Galló1/ Erdély Cs., Bartalis I., Sofron(1)/ Nagy G., Papp K., Terbócs / Csányi, Nagy Krisztián, VINCZE P1.Szövetségi kapitány:Kevin Constantine
SZLOVÉNIA:Kroselj – Gregorc1,Pavlin / Crnovic, Podlipnik(1)/ Cepon, Masic / Stojan – Jeglic(1),Urbas, Verlic(1)/ DROZG1,Simsic(1),Tomazevic1/ CIMZAR1,Pance, Zajc / Bericic, Koblar, Maver.Szövetségi kapitány:Matjaz Kopitar

Kapura lövések:32–35.Gól – emberelőnyből:6/1, ill. 5/1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik