Jégkorong-vb: az NHL-es Marco Rossi az osztrák keretben

Vágólapra másolva!
2023.05.09. 17:19
null
Marco Rossi is bekerült az osztrák keretbe (Fotó: Twitter/Minnesota Wild)
A Minnesota Wild csatára, Marco Rossi is szerepel majd a pénteken kezdődő elit-világbajnokságon az osztrák jégkorong-válogatottban, amely a csoportkör utolsó fordulójában találkozik – akár a bennmaradásról döntő mérkőzésen – a magyar csapattal Tamperében.

 

„Nagyon elégedett vagyok azzal a válogatottal, amelyet össze tudtunk hozni. A játékosok nagyon jó munkát végeztek, és megérdemelték helyüket a világbajnokságon. Most kezdődik igazán a menet. Erősen akarunk szerepelni, és nagyon jó csapatként szeretnénk bemutatni magunkat” – fogalmazott az osztrák szövetség honlapján Roger Bader szövetségi kapitány.

A 21 éves Rossi a 2020-as NHL amatőr-választás (draft) előkelő kilencedik helyén kelt el. Az elmúlt két idényben összesen 21 mérkőzésen lépett pályára a Minnesotában, és egyetlen gólpasszt jegyzett. A tartalékcsapatban már jobban termelt, 53 találkozón 51 pontot (16 gól, 35 gólpassz) gyűjtött.

A hátvéd David Reinbacher (Kloten) személyében olyan hokis is van a 18 ICEHL-est és öt svájci, valamint egy svéd ligást felvonultató osztrák keretben, aki felkerült az NHL idei draftlistájára.

A vb-n Tamperében a magyarok az utolsó fordulóban, május 22-én találkoznak az osztrákokkal. Előtte mindkét gárda megmérkőzik a dán, az amerikai, a francia, a svéd, a házigazda és vb-címvédő, olimpiai bajnok finn, valamint a német együttessel. A bennmaradásért folyó csatában az előzetes papírforma alapján a magyar, a francia és az osztrák gárda lehet érdekelt. A nyolcas utolsó helyezettje esik ki a divízió I/A-ba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik