Női jégkorong-vb: kijelölték a magyar keretet, Pat Cortina kapitány utazása bizonytalan

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 09:42
null
Huszák Alexandra a szlovákok elleni februári mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar női jégkorong-válogatott szakmai stábja az EWHL négyes döntője után szűkítette a keretet az A-csoportos világbajnokságra – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja hétfőn, hozzátéve, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány vb-részvétele még bizonytalan klubbeli kötelezettsége miatt.

Az utazó keretből kimaradt négy fiatal játékos, Báhiczki-Tóth Boglárka, Koncz Boglárka, Mozolai Berta és Gengeliczky Dorottya; közülük az első három tartalékként készenlétben áll majd. Ott van a névsorban Huszák Alexandra, aki február elején szenvedett csuklótörést, de a jósoltnál jóval hamarabb vissza tudott térni – olvasható a szövetség közleményében.

A válogatott 25 fős kerettel utazik el kedden Kanadába, és két felkészülési meccset játszik: március 31-én Japán, április 2-án Németország lesz az ellenfél. A vb hivatalosan április 5-én rajtol, a mieink egy nappal később kezdik meg szereplésüket a franciák ellen a bramptoni CAA Arenában. A vb-re húsz mezőnyjátékos és három kapus nevezhető.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lesz-e a tornán, mert német klubcsapatával még érdekelt az Oberliga rájátszásában. Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Delaney Collins másodedző irányítja az együttest.

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
HÁTVÉDEK: Baker Taylor (Montreal Force – Kanada), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa – Finnország), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas – Egyesült Államok), Tóth Enikő (BJA)
CSATÁROK: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College – Kanada), Metzler Regina (OHA – Kanada), Pázmándi Zsófia (OHA – Kanada), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine – Egyesült Államok), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Nyeva – Oroszország)
Tartalék: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA)

A STÁB
Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Fodor Zoltán másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Berkes Brigitta masszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakágvezető
Dr. Módy Tóbiás orvos
Kaposi Dávid sajtó

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-PROGRAMJA
Április 6., 19.00 (magyar idő szerint április 7., 1.00):
Magyarország–Franciaország
Április 8., 11.00 (17.00): Magyarország–Svédország
Április 10., 11.00 (17.00): Magyarország–Finnország
Április 11., 11.00 (17.00): Magyarország–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik