Jégkorong: visszavonult a nyolcszoros bajnok Fradi-csatár

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 18:44
null
Pavuk lezárta a profi pályafutását (Fotó: Nemzeti Sport)
Hosszú pályafutásának végére tett pontot Pavuk Attila, a Ferencváros jégkorongcsapatának 32 éves támadója, amikor a FradiTV keddi adásában bejelentette visszavonulását.

 

Pavuk szülővárosában, Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni 15 évesen, majd egy év amerikai kitérő után 2010-ben szerepelt először a felnőttek között a dunaújvárosiaknál. A magyar válogatottban is bemutatkozó támadó pályafutása során az újvárosiak mellett a Miskolcnál is játszott három idényen át, majd 2018 nyarán – már egyaránt négyszeres magyar bajnokként, Erste Liga- és Magyar Kupa-győztesként érkezett a Ferencvároshoz.

A 32 éves támadó a Fradi TV keddi adásában immár nyolcszoros magyar bajnokként, hatszoros Erste Liga- és ötszörös MK-győztesként jelentette be, befejezi a profi pályafutását.

„Aki ismer, tudja rólam, hogy egy ideje már készülök a civil életre, és a családdal megbeszéltük, most jött el az ideje, hogy befejezzem a pályafutásomat, s váltsak. Fontos szerepet játszott a döntésemben, hogy szeretnék a családommal több időt tölteni, valamint az is, hogy a civil munkám mellé nem fér bele egy profi sportolói pályafutás fenntartása” – közölte Pavuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik