Jégkorong: Önbizalmam van egy ilyen idény után – Vincze Péter

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.04.09. 06:55
Vincze Pétert megviselte, hogy a Gyergyószentmiklós a betegséghullám miatt nem tudott kiállni a harmadik meccs után az FTC ellen az Erste Liga elődöntőjében. A 27 éves csatár ráadásul ebben az idényben újjászületett, rég volt olyan eredményes, mint idén. Ennek megfelelően önbizalommal telve érkezett meg a ljubljanai divízió 1/A-csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott edzőtáborába. 

Vincze Péter legutóbb 2015-ben, a krakkói feljutás alkalmával járt világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatottal. A csatár nyáron váltott csapatot, és az Erste Ligát, valamint a román bajnokságot is tekintvekiváló idényt produkált a Gyergyószentmiklós csapatában. Így nem is meglepő, ha önbizalommal telve érkezett meg a válogatott edzőtáborába, s természetesen azzal a céllal, hogy eljusson Ljubljanába.Vincze Péter legutóbb 2015-ben, a krakkói feljutás alkalmával járt világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatottal. A csatár nyáron váltott csapatot, és az Erste Ligát, valamint a román bajnokságot is tekintvekiváló idényt produkált a Gyergyószentmiklós csapatában. Így nem is meglepő, ha önbizalommal telve érkezett meg a válogatott edzőtáborába, s természetesen azzal a céllal, hogy eljusson Ljubljanába.

Videónkban arról is beszél, nehezen élte meg, hogy a Gyergyószentmiklósnak a betegséghullám miatt fel kellett adnia az FTC elleni elődöntőt az Erste Ligában, valamint azt is elárulta, minek tudható be, hogy idén igen gólerősen jégkorongozott. Emellett természetesen szóba kerül az is, hogy a magyar válogatottat a feljutásra esélyesek között tartják számon a közelgő divízió 1/A-csoportos világbajnokságon, s ennek hozadéka lehet, hogy nagyon sokan elkísérik majd a csapatot a szlovén fővárosba. Végül kitérünk a Hydro Fehérvár AV19 ICEHL-döntőjére, hiszen Vincze Péter karrierje is Székesfehérvárról indult el.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

Április 14., Miskolc
18.00:
Magyarország–Ukrajna
Április 19., Székesfehérvár
19.00:Magyarország–Szlovénia
Április 22., Budapest,Vasas Jégcentrum
19.00:
Magyarország–Ukrajna
Április 28., Budapest,Vasas Jégcentrum
17.15:Magyarország–Dél-Korea

A VÁLOGATOTT KERET
Kapusok:
Rajna Miklós (Újpesti TE), Bálizs Bence (MAC Újbuda)

Védők:Fejes Nándor (Gyergyói Hoki Klub – Románia), Dóczi Zsombor (MAC Újbuda), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Tóth Gergely (MAC Újbuda), Kiss Dániel (Újpesti TE)
Csatárok:Kovács Alex (Újpesti TE), Papp Kristóf (Michigan State University – USA), Szita Donát (Amiens – Franciaország), Vincze Péter (Gyergyói Hoki Klub – Románia), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Sárpátki Tamás (Gyergyói Hoki Klub – Románia), Tóth Richárd (MAC Újbuda), Kreisz Brúnó (MAC Újbuda), Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub – Románia), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Császár Hunor (Gyergyói Hoki Klub – Románia), Vas János (HC Presov – Szlovákia), Schlekmann Márk (MAC Újbuda)

A STÁB
Sean Simpson szövetségi kapitány
Szilassy Zoltán edző
Fodor Szabolcs edző
Farkas Tamás kapusedző
Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos
Bors Attila fizioterapeuta
Antal Dénes fizioterapeuta
Puskás Sándor erőnléti edző
Nagy József felszerelés-menedzser
Szilágyi Levente csapatvezető

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI PROGRAMJA
Május 3., kedd
15.30:
Magyarország–Dél-Korea
Május 4., szerda
15.30:
Litvánia–Magyarország
Május 6., péntek
19.00:
Szlovénia–Magyarország
Május 8., vasárnap
15.30:Magyarország–Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik