Jégkorong: „A családtagjaink bármelyik nap meghalhatnak egy bombatámadástól”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.04.16. 09:52
Miskolcon készül az ukrán jégkorong-válogatott az április 26-án kezdődő divízió 1/B csoportos világbajnokságra, míg hazájukban dúl a háború. A magyar válogatott elleni, 3–1-re elvesztett felkészülési mérkőzés után Alekszandr Pereszunko beszélt az NSO Tv-nek arról, hogy egy ilyen nehéz helyzetben, hogyan tudnak arra koncentrálni, hogy sikerrel szerepeljenek a vb-n. 

„Nagyon nehéz a helyzet. Mindennap beszélünk a családtagjainkkal, akik Ukrajnában maradtak. Bármelyik nap meghalhatnak egy bombatámadástól, vagy bármi hasonlótól. Főleg az első napok voltak nehezek, amikor ott kellett hagynunk őket. Tudjuk, hogy a vb után vissza kell mennünk Ukrajnába, de most az elsődleges feladatunk az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a lengyelországi világbajnokságra. Hiszem, sőt tudom, hogy mindenki küzdeni fog a feljutást érő vb-győzelemért” – mondta a 22 éves csatár, aki korábban megjárta az Egyesült Államokat is, jelenleg pedig a HK Donbasz játékosa.

Mint ismert, az ukrán válogatotta kormány, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség, több külföldi szövetség és az MJSZ támogatásával edzőtáborozik Miskolcon. Az április 26-án kezdődő, divízió 1/B csoportos vilábajnokság előtt, április 22-én még egyszer megmérkőznek a divízió 1/A csoportos vb-re készülő magyar válogatottal a Vasas Jégcentrumban.

VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Ukrajna 3–1
(1–0, 2–1, 0–0)
Miskolc, 1190néző.Vezette:Pálkövi Zs., Rencz, Fényi, Kövesi
MAGYARORSZÁG:
BÁLIZS (ARANY G.) – Macaulay(1),Garát / Fejes(1),Pozsgai / Kiss R., Szirányi B. / Tóth Gergely(1),Kiss D. – Szita, Papp, Sárpátki / VINCZE P.(2),TÓTH RICHÁRD2,Vas J. / Szigeti, Császár, Galanisz / KREISZ1,Miskolczi, Kóger D.Szövetségi kapitány:Sean Simpson
UKRAJNA:
Kubrickij – Litvinov, Merezsko / Matusevics, Pangelov-Juldasev / Andrejkiv, Hrebenik / Tolsztusko, Vorona – MIHNOV, Mazur, Pereszunko / Ljalka, Szimcsuk, KORENCSUK / BLAHIJ1,Nimenko, Morozov / Szavcsenko, Hricenko, Borodaj.Szövetségi kapitány:Vadim Sahrajcsuk

Kapura lövések:21–37.Gól – emberelőnyből:2/0, ill. 4/0.Fegyelmi büntetések:végleges fegyelmi (Szita, ill. Pangelov-Juldasev)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik