Jégkorong: Galló Vilmos elárulta, miért van több gólja

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.03.09. 12:27
Galló Vilmos, a finn KooKoo jégkorongozója egyelőre a mostani idényre koncentrál, és nem foglalkozik azzal, hol szerepel majd a következő idényben – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A magyar válogatott játékos az M1 aktuális csatornának azt mondta, sokkal több bizalmat élvez idén, mint tavaly, ennek, illetve a finn bajnokság támadóbb szellemű hokijának köszönhető, hogy több gólja van, mint korábban – írja az MTI.

Megjegyezte, csapatának hullámvasútszerű idénye van, volt olyan, hogy klubrekordot jelentő nyolc mérkőzést nyertek meg egymás után, de most például sorozatban négy vereségnél járnak.

„A következő egy hónapban még tizennyolc bajnokink lesz, szeretnénk a biztos rájátszást érő hatodik helyen zárni az alapszakaszt, és aztán a playoffban is minél tovább jutni” – fogalmazott Galló, aki az előző idényben még Svédországban játszott.

A két ligát összehasonlítva azt mondta, a svédeknél nagyobb a pálya, ráadásul jobban kell figyelni a védekezésre. Az ottani ligát jobbnak tartja a finnországinál – bár meglátása szerint nincs nagy különbség –, így karrierje szempontjából jó lépésnek tartaná, ha visszaszerződne, jelenleg azonban csak mostani együttese minél jobb szereplésével foglalkozik – tette hozzá az MTI.

A KooKoo a 9. helyen áll a 15 csapatos finn ligában, Gallónak jelenleg 15 gólja és 13 gólpassza van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik