Jégkorong: Majoross nehezen utasította vissza a DVTK ajánlatát

Vágólapra másolva!
2020.08.17. 19:40
null
Majoross Gergely nehezen utasította vissza a DVTK Jegesmedvék ajánlatát (Fotó: Dömötör Csaba)
Majoross Gergely számára megtisztelő volt a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetőedzői ajánlata, amelyet ezért nehezen utasított vissza.

 

A 41 éves szakember – aki öt év után már nem vezetőedzője a MAC-Újbudának – az M1 aktuális csatornának azután nyilatkozott, hogy részt vett a klub korosztályos csapatainak lévai edzőtáborában. Elmondta: nem tartozott a feladatai közé, hogy ott legyen a MAC-Újbuda fiataljainak táborában, ahol tíz edző dolgozott mintegy nyolcvan 6-12 éves játékossal, de szerette volna megismerni a munkát és az azzal járó kihívásokat az alsóbb korosztályokban is.

„Az elsődleges feladatom a jövőben a klub fejlesztése lesz, elsősorban szakmai téren, de reményeim szerint rendszerszinten is tudunk majd előrelépni a következő idény során” – nyilatkozta. Hozzátette, egyelőre nem akar felnőtt csapatot irányítani, pedig több ajánlatot kapott, amelyek között volt nagyon jó, valamint olyan is, a DVTK Jegesmedvéké, amelyen nagyon sokáig gondolkodott, mielőtt nehéz szívvel visszautasította.

„Hálás vagyok nekik, amiért gondoltak rám, mert valóban érdekes dolog lehetett volna. Egyszerűen azt gondoltam, nem lenne etikus, ha átmennék a legnagyobb riválishoz, akár csak egy évre is. Ha az újbudai klub tulajdonosai azt mondták volna, hogy a MAC-nak ennyi volt, megnyert mindent, amit tudott öt év alatt, szép volt, jó volt, de engedjük el, akkor valószínűleg most már a DVTK edzője lennék” – közölte.

Majoross hangsúlyozta, ezzel szemben úgy készülnek a MAC-nál, hogy pihennek egy évet, illetve közben azon dolgoznak, hogy minél jobban és erősebben térjenek majd vissza.

Az újbudai és a miskolci klub az elmúlt két idényben a szlovák élvonalban szerepelt, ám a MAC, ellentétben a DVTK-val – döntően a koronavírus-járvány miatt –, ezúttal nem oda, hanem MAC HKB Újbuda néven – az Erste Ligába nevezett.

„Nagy a bizonytalanság ma mindenhol, ha az embernek van valami biztos pontja, az nagy érték. Mi itt építettünk valamit öt éven keresztül, ami most reményeink szerint csak egy évet szünetel. Így nekem is kutya kötelességem, hogy ezt a projektet támogassam, ahol csak tudom. Most ezt az utánpótlásban teszem egy ideig” – nyilatkozta Majoross. Hangsúlyozta, a klubbal kötött megállapodás értelmében megfelelő külföldi ajánlat esetén akár év közben is távozhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik