Jégkorong: AHL-ben megfordult védő a Fehérvár AV19-nél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 12:02
Kanadai jégkorongozó érkezett az osztrák ligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 csapatához: Drew Schiestel.

A 185 cm magas, 90 kilogramm súlyú kanadai szerepelt többek között az AHL-ben, az ECHL-ben, a DEL-ben és Dániában is.

„Már néhány éve az EBEL-ben szerettem volna játszani. Megkeresett a Fehérvár AV19, és éltem a lehetőséggel – mondta a szerződés aláírását követően Schiestel a Fehérvár hivatalos oldalának. – Sok játékostól és edzőtől hallottam már a ligáról, és mindenki csak jókat mesélt. Bár nem ismerek személyesen senkit a csapatból, nagyon várom, hogy megérkezzek Székesfehérvárra és találkozzunk!”

„Sokat korcsolyázó, a koronggal jól bánó játékosnak tartom magam. Sokoldalú játékos vagyok, támadásban és védekezésben is megállom a helyem.”

„Drew nagyon jó srác a jégen és az öltözőben is – kezdte értékelését Benoit Laporte vezetőedző a csapat új játékosáról. – Elsősorban Kalvin Sagert pótlására érkezik, de úgy gondolom, emellett a képzettsége nagyon sokat segíthet nekünk. A légiósaink közül az egyik legtapasztaltabb játékos lesz. Ráadásul játszott már Európában, ismeri az európai hokit, míg a többi légiósunk még csak első évét tölti itt. Az egyik barátom a Montréal Canadiens általános igazgatóhelyettese, vele beszélgettem a játékosról, valamint beszéltünk a csapattársaival is, mindenkitől pozitívumokat hallottunk róla. Nagyon örülünk, hogy ilyen tapasztalt játékos fog minket segíteni.”

Schiestel a 2016–2017-es szezon végéig szóló szerződést kötött a csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik