Jégkorong: a DEL-ben folytatja a Fehérvár válogatott kulcsembere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 17:38
null
Bartalis István a jól sikerült vb után válogathatott a külföldi ajánlatok közül (Fotó: MTI)
A német élvonalbeli jégkorongbajnokságban (DEL) folytatja pályafutását Bartalis István. A Fehérvár AV19 válogatott támadója egyéves szerződést kötött a Pat Cortina által irányított Schwenninger Wild Wingsszel. A hírről a fehérváriak klubhonlapja számolt be.

„Nagyon hálás vagyok a fehérvári klubnak – nyilatkozta Bartalis a fehervarav19.hu-nak. – A sérülésem előtt lejárt szerződésemet a rehabilitációm hosszának tudatában meghosszabbították. Lehetőséget adtak, hogy a saját rehabilitációs programomat végezzem, és amikor úgy érzem, csatlakozzak a csapathoz. Ez nagyon ritka, és ezért köszönettel tartozom. A világbajnokság előtt az utolsó tíz EBEL-mérkőzésen éreztem úgy, hogy újra jó formába kerültem. A világbajnoki felkészülés alatt és Szentpéterváron pedig már azt a száz százalékot tudtam nyújtani, amire képes vagyok.”

Bartalis István 2015 nyarán írta alá kétéves megállapodását a fehérváriakkal, a szentpétervári vb-n jól teljesített – az NSO olvasóitól egyenesen a legjobb osztályzatot kapta a magyar válogatottból –, ami növelte az értékét.

„A szerződésem lehetővé tette, hogyha jól szerepelek, magasabb szintre léphessek, megnevezve a ligákat, ahova mehetek. A világbajnokság után nagyon sok megkeresésem volt, főleg Svédország és Finnország felé kacsingattam. A DEL-ből sokáig nem kerestek, viszont Csehországból és a KHL-ből igen, sőt, meghívásom volt az NHL-campbe is. Pat Cortina látott játszani a világbajnokságon, felvette a kapcsolatot az ügynökömmel, valamint Ocskay Gáborral. A két szakember között nagyon jó a kapcsolat, tisztelik egymást, így Pat megkérdezte Ocskay Gábort: elengedne-e. A klub rábólintott, támogatta a fejlődésemet, ami nekem és a magyar hokinak is az érdekeit szolgálja.”

„A Fehérvártól is kiváló ajánlatot kaptam, sokat fáradoztak azért, hogy maradjak, de a döntésemben egyáltalán nem a pénz motivált, hanem az, hogy magasabb szinten szeretnék játszani. Még egyszer hangsúlyoznám, nagyon hálás vagyok a fehérvári klubnak azért, hogy felkaroltak, az orvosi stábnak, a menedzsmentnek, a gyúróknak és mindenkinek, aki a klubért dolgozik. Úgy éreztem, igazi családban vagyok, hiszen a menedzsment, a játékosok és a szurkolók kapcsolata is nagyon szoros. A világon kevés ilyen hely van. Őszintén úgy gondolom, hogy Fehérváron vannak a legjobb szurkolók, hiszen ilyen támogatásra egyetlen más klubnál sincs példa.”

„Bartalis István emberileg is játéktudásban is kiemelkedő játékos – mondta Ocskay Gábor, a Volán szakosztály-igazgatója. – Székesfehérvár mindig visszavárja őt. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy meg tudja mutatni magát magasabb szinten, de természetesen nagyon sajnáljuk, hogy nem nálunk folytatja a pályafutását. Sok sikert kívánunk neki a következő szezonra, reméljük, hogy elkerülik a sérülések és hamarosan újra találkozunk a Raktár utcában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik