Jégkorong Mol Liga: Zsók vezetésével szépített a Brassó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 18:51
null
A párharc eddigi három mérkőzésén a házigazda nyert (Fotó: wolves.ro)
A triplázó Zsók Levente vezetésével hazai környezetben nyert, így szépített az ASC Corona Brasov a jégkorong Mol Liga döntőjében a HC Nové Zámky ellen. Az egyik fél negyedik győzeleméig tartó párharcban az érsekújváriak 2–1-re vezetnek, folytatás holnap, ismét Brassóban.

 

Megérdemelten szerzett vezetést a 14. percben a mezőnyfölényben lévő házigazda – Zsók egy kipattanót vágott be éles szögből –, ám az érsekújváriak a második harmadban 17 mp alatt egalizáltak. Zsókkal azonban továbbra sem nagyon tudtak mit kezdeni. A 23. perc végén megint a házigazdák voltak előnyben, majd felvonás közepén már hárommal megléptek. Összezavarodott volt a vendégvédelem, Jan Chovan kapus többször került kiszolgáltatott helyzetbe, nem kapott blokkokat és a kapuja előtt hatékony „takarítást” sem.

Mínusz háromnál időt kértek a vendégek, majd soraikat rendezve a második játékrész hajráját megnyomták ugyan – Patrik Polcnak is akadt védenivalója –, de előrébb nem jutottak vele. Sőt, a harmadik harmadban még hátrébb sorolta csütörtöki reményeiket a hazaiak ötödik találata. Viszont elfogytak a hajrára a brassóiak, ezt kihasználva két góllal felzárkóztak a vendégek az 53. percre, de mielőtt bátrabb gondolataik lehettek volna, a brassóiak összekapták magukat, és az 59. percben szerzett hatodik góljukkal végleg lezárták a mérkőzést.

JÉGKORONG
MOL LIGA, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
ASC Corona Brasov–HC Nové Zámky 6–3
(1–0, 3–1, 2–2)
Gólszerző: Zsók 3, Saluga, Imecs, Dornic, ill. Podstavek 2, Uhnák
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Nové Zámky javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik