Jégkorong: két Volán-meccs és DAB-Miskolc a Winter Classicon

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.21. 13:26
null
December közepén egy hétvégére Fehérvár Budapestre költözik (Fotó: Mudra László - MJSZ)
A 2013. december 13. és 15. között rendezendő Karácsonyi Hoki Buli–Winter Classic a Városligetben során olyan élményben lesz részük a jégkorong hazai szimpatizánsainak, mint amilyen még soha. A magyar szövetség és a Sapa Fehérvár AV 19 igazi hokiünnepet álmodott meg a Városligetbe: két EBEL-bajnokival és egy Mol Liga-rangadóval, mindezt megfűszerezve több szórakoztató, izgalmas betétprogrammal. Az online jegyértékesítés a jegyed.hu oldal segítségével történik.
KARÁCSONYI HOKI BULI–WINTER CLASSIC – A PROGRAM
2013. december 13., péntek
19.15: SAPA Fehérvár AV 19–EC Red Bull Salzburg EBEL-mérkőzés
2013. december 14., szombat
10.00: U10 (mini)-torna
13.00: MAC Budapest–ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia EBJL (U18)-mérkőzés
16.30: Öregfiúk All Star-mérkőzés
18.30: Dab.Docler–Miskolci Jegesmedvék MOL Liga-mérkőzés
2013. december 15., vasárnap
10.00: U8 (szupermini)-torna
13.00: EWHL (női EBEL)-mérkőzés
17.30: SAPA Fehérvár AV 19–EC-KAC Klagenfurt EBEL-mérkőzés

A honi szövetség – több szomszédos országhoz hasonlóan – nem kezdő a szabadtéri eseményeket tekintve: 2009-ben a Ferencváros és az Újpest több ezer néző előtt mérkőzött egymással a legendás Kisstadionban. Ezúttal a magyar hoki egy másik történelmi helyszíne, a Műjég lesz a házigazda, ahol három napon át kényeztetik majd a kilátogatókat: lesznek korosztályos mérkőzések, öregfiúk múltidézése és női meccsek. Az ikonikus Műjégen a meglévő jégkorongpályát 4200 férőhelyes mobillelátóval építik körbe, igazi arénahangulatot teremtve.

„Mérföldkő lesz ez a magyar hoki életében. A világon mindenhol nagy népszerűségnek örvend az ilyen rendezvény. Várjuk a családokat, mert roppant látványos programokat kínálunk” – mondta Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke. Hozzátette: az elnökség nem akart felvállalni egy Fradi–Újpest mérkőzést, mert ezen nem lenne garantálható, hogy csak a karácsonyi hangulathoz illő események történnek.

Simicskó István sportügyekért felelős államtitkár – az esemény fővédnöke – kiemelte: az MJSZ idén is jó munkát végzett, az áprilisi, sikeresen megrendezett budapesti divízió 1-es világbajnokság után egy újabb közönségcsalogató programmal áll elő, amely a fiatalok számára is nagyon vonzó lehet.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere utalt rá, hogy a város osztrák bajnokságban (EBEL) érdekelt csapata rendre telt ház előtt játszik, és nemcsak a városból, hanem távolról is érkeznek szurkolók a csarnokba.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta: az EBEL-ben majdnem mindenhol tartottak már szabadtéri mérkőzést, és most végre a Fehérvár is beáll a sorba.

„Azt szeretnénk, hogy három napig itt minden a hokiról szóljon. Fontos, hogy az esemény mögé állt a szövetség is. A sportág hosszú-hosszú ideje erőn felül teljesít, és sokszor már azt hittük, hogy ennél nincs feljebb. Erre most minden bizonnyal olyan gálának adunk otthont, amelyet a határokon kívül is dicsérni fognak” – fogalmazott Ocskay Gábor.

Kangyal Balázs, az MJSZ sportigazgatója megjegyezte: a Városligetben tanult meg korcsolyázni még a KSI színeiben.

„Fontos a szövetségnek is, hogy minden évben egy kicsit tovább lépjen. Ez a Winter Classic illik a sorba, nagy hírverése lesz a hokinak, itt, az ország szívében” – mondta Kangyal, aki várhatóan szerepel az All Star-mérkőzésen.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik