Jégkorong, EBEL: nem indul a Jesenice, 11 csapatos liga

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.28. 13:02
A május 31-i határidő előtt eldőlt, hogy a Jesenice nem tud elindulni az osztrák jégkorongbajnokság 2013–2014-es szezonjában, így tehát tizenegy csapattal bonyolítják le az osztrák sorozatot. Erről a jegkorongblog.hu számolt be.

A hírek szerint a kudarc oka a politikai széthúzás volt, ez akadályozta meg a klubot abban, hogy összeszedje a feltételek teljesítéséhez és a szezon zavartalan végigjátszásához szükséges pénzt.

„Eljutottunk egy pontra, amikor komoly tárgyalásokat folytattunk az EBEL-lel. Kemény volt, de jól alakultak az ügyek, és sikerült megnyernünk a nemzetközi sportközösség támogatását. Felépítettünk valamit, ami több volt mint hóbortos ötlet, szilárd alapokat adhatott volna a jesenicei és a régióbeli jégkorong további fejlődéséhez. Bár számítottam ellenkezésre és intrikákra, mégis nagyon kellemetlen meglepetésként érintett, amikor szerdán a ligaülésre érkezve megláttam az írásos tájékoztatót arról a javaslatról, ami az egész történetet a feje tetejére állította ahhoz képest, mint amit megterveztünk, ilyen körülmények között nem tehettem mást, mint hogy visszavonjam a HD mladi Jesenice jelentkezését az EBEL-be” – áll Miha Rebolj, a jesenicei klub elnökének közleményében.

További részleteket itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik