Hőstett után a feljutásért: a 3 pont elittagságot érne a hokisoknak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.19. 08:45
null
Mihály Árpád óriásit hajtott Kazahsztán ellen – biztosak lehetünk abban, hogy a mieink Olaszország ellen is mindent kiadnak magukból (Fotó: Mirkó István)
Dél-Korea ellen sokk, Kazahsztán ellen sokk: csak épp ellenkező előjellel. Két mérkőzés között is nagy utat járt be a magyar férfi jégkorong-válogatott, melynek szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz mindent megtett a „rend helyreállításáért”: hogy mást ne mondjunk, a kazahok elleni meccs előtti gyakorláson az öltözőbe küldte Mihály Árpádot, mondván, a csatár nem figyelt eléggé. Mihály góllal és remek teljesítménnyel jelezte: „vette az adást.” A nemzeti csapat és a szurkolótábor is szívét-lelkét kitette szerdán, pénteken 19.30-kor folytatás: Olaszország ellen egy rendes játékidőben aratott győzelem biztos feljutást érne!

Kezdésként nézzük, hogy látja a kapitány: Rich Chernomaz a Nemzeti Sportnak visszatekintett a kazah meccs előtt történtekre,de szeme már az olaszok elleni csatán.

– Mit csinált Mihály Árpáddal egyik napról a másikra?
– Ha a játékosok nem elégedettek önmagukkal, vagy az edző velük, azt meg kell tárgyalni. Néha, főleg a szabadnapokon, mindenki sokat elmélkedik, és ilyenkor gyakran előfordul, hogy csökken a koncentráció. Ez történt most is. Az edzőnek viszont reagálnia kell, hogy átmenjenek az üzenetei, és nem is feltétlenül az adott játékosnak, hanem a csapatnak. Árpinak szerda reggel elmondtam az indokaimat és azt, hogy mi az én dolgom, amit ő megértett, és pozitívan reagált.

SZAVAZÁS

Mi lesz a Magyarország–Olaszország hokimeccs végeredménye a divízió 1/A-s vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Mit csinál majd a csapattal, hogy ugyanúgy játsszon Olaszország, mint Kazahsztán ellen?
– Hétfő este kellemetlen, szerda este annál kellemesebb csalódás ért minket. Most újra kell indítanunk a számítógépet, ismét nagyon kell koncentrálni és megismételni a Kazahsztán ellen véghezvitt produkciót. Az olasz más típusú válogatott, sokkal egyszerűbben hokizik, jó kapusteljesítménnyel megtámogatva, csapatként. Az olaszok nem olyan látványosak, nem olyan ügyesek, de kemény meccs vár ránk, ez egészen biztos.

– Akkor is így játszottunk volna Kazahsztán ellen, ha nem kapunk ki Dél-Koreától?
– Nem tudom. De jó volt látni a pozitív reakciót, hogy a srácok mennyire hajtanak a Dél-Korea elleni pocsék finis és csalódás után. Kazahsztánnal szemben már parádéztunk, ám ezen is túl vagyunk, el kellett engednünk az élményt, hogy egyensúlyba kerüljünk.

– A módosított vagy az eredeti 1–3–1-et alkalmazzuk pénteken?
– Erről péntek reggel döntünk, de nem a taktikai módosítás volt a győzelmünk kulcsa, hanem az elszántság. A srácok koncentráltak, küzdöttek, ez volt a lényeg.

– Oka nem igazán lehet rá, de változtat a sorösszetételeken?
– Nem, semmit, a kapuban pedig Szuper Levente kezd.

PIROSBAN, MINT A KAZAHOK ELLEN

A magyar–olasz mérkőzésen a mieink piros mezben korcsolyáznak ki a Papp László Budapest Sportaréna jegére, Olaszország fehérben játszik. A mérkőzés játékvezetői a kanadai Pascal St. Jacques és a fehérorosz Makszim Szidorenko.

AZ ELLENFÉL

2011-ben nyilvánvaló volt, hogy az Olaszország elleni rangadónk lesz a finálé, így készült azon a héten mindkét fél. És milyen a sors, az azúrkékekkel most is „döntőzünk”, de sok lesz az ismeretlen arc. A két éve Rick Cornacchia vezette 22-es keretből kilencen maradtak Tom Pokelnek, köztük az akkori győztes találatot szerző Armin Helfer, illetve másodedzőnk, Diego Scandella unokaöccse, Giulio, aki a mostani vb-n pihent eddig, hogy a legnagyobb rangadókra kiheverje lábsérülését.

A 13 új emberből hat (vissza)honosított kanadai, akikből összesen kilenc található a névsorban, ilyen például a kapus-, illetve a pontversenyben vezető Adam Dennis és Patrick Iannone. Az „olasz” válogatott eddig nem hajtotta agyon magát: Dél-Korea ellen 4–0-ra, Japán ellen 4–1-re, Nagy-Britannia ellen 5–1-re nyert, mindannyiszor fél gőzzel játszva. Sajnos arra nem alapozhatunk, hogy a Kazahsztán elleni bravúrgyőzelmünk után lebecsülnének minket, viszont szerda délután is borúsan láttuk a jövőt, és hol tartunk most...

Az olaszokkal eddig 31-szer találkozott a magyar nemzeti csapat, 9-szer nyert, 15-ször kikapott, 7-szer döntetlen született, a 100 lőtt gól mellett 135 kapott áll a statisztikában.

MI DŐLHET EL MÁR PÉNTEKEN?

Ha rendes játékidőben nyer a magyar válogatott...
...akkor feljut a világelitbe, mivel 10 pontja lesz, Olaszország és Kazahsztán pedig egymás ellen zárja a tornát. Ez azt jelenti, hogy már csak az egyik előzheti meg a mieinket, tehát a pénteki három pont biztos elittagságot ér a Japán elleni meccstől függetlenül!

Ha Olaszország nyer (akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban)...
...akkor feljut, tét nélküli lesz az azúrkékek számára a Kazahsztán elleni mecs.

MI DŐLHET EL SZOMBATON?
Ha Magyarország hosszabbításban nyer Olaszország ellen...
...akkor a saját kezében van a sorsa, a Japán elleni győzelem feljutást ér.

Ha Magyarország pénteken kikap...
...akkor Japánt mindenképp meg kell vernie az utolsó fordulóban, és sorsa az olasz–kazahon dől el. Olasz győzelemnek kell szurkolni, mert ez biztosítaná a második, feljutó helyet – kérdés, hogy az itáliaiak milyen állapotban lesznek, hisz ebben az esetben pénteken játékosai a feljutást ünneplik, másnap délután négykor meg már jégre kell lépniük...Ha a magyar és a kazah csapat azonos pontszámmal végez, a jobb egymás elleni eredmény a mieinknek kedvez.

A MIEINK VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Kapus:
Szuper (Rajna)
Hátvédpárok:
Szirányi B., Sille – Vas M., Tokaji – Gőz, Horváth A. – Pozsgai, Szélig
Csatársorok:
Sofron, Bartalis, Ladányi – Hári, Vas J., Kovács Cs. – Mihály Á., Sikorcin, Benk – Magosi, Nagy K., Nagy G.

KI KELL HARCOLNI! MIHÁLY ÁRPÁD-INTERJÚ, HÁTTÉRANYAGOK, ELLENFÉLBEMUTATÓ A PÉNTEKI NEMZETI SPORT 14-15. OLDALÁN!

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 3 3 13–2 11 9
2. Magyarország 3 2 1 10–8 2 7
3. Kazahsztán 3 2 1 11–4 7 6
4. Japán 3 1 2 9–14 –5 3
5. Dél-Korea 3 1 2 10–14 –4 2
6. Nagy-Britannia 3 3 3–14 –11
0
A TOVÁBBI MENETREND
4. FORDULÓ (április 19., péntek)
Kazahsztán–Dél-Korea 12.30
Japán–Nagy-Britannia 16
Magyarország–Olaszország 19.30 (Tv: 19.15, Sport1)
5. FORDULÓ (április 20., szombat)
Nagy-Britannia–Dél-Korea 12.30
Olaszország–Kazahsztán 16
Magyarország–Japán 19.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik