Jégkorong: Tánczos lemond elnöki posztjáról Romániában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.29. 14:06
Lemond a Román Jégkorongszövetség éléről Tánczos Barna, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csíkszéki szenátora – közölte pénteken a maszol.ro hírportál.

A szövetség első embere saját honlapján jelentette be, hogy a 2012–2013-as szezon végén, június elsején távozik tisztségéből. Kijelentette, a második mandátuma elnyerésekor kialakult vitás helyzet sokat árt és még többet árthat a romániai jégkorongmozgalomnak.

A sportvezetőt tavaly júliusban választotta meg a közgyűlés ismét elnöknek, ám a tisztújítás botrányos körülmények között zajlott. Tánczos az MTI-nek akkor úgy nyilatkozott, hogy „a vita és a harc arról szól, hogy vezethetik-e magyarok a Román Jégkorongszövetséget”.

Tánczos pénteken a maszol.ro-nak arról beszélt, hogy az építkezés, fejlődés érdekét szolgálná, ha – minisztériumi felügyelettel – olyan választást tartanának a szövetségben, amelynek eredményét mindenki elismeri, és a szaktárca sem fenyegetné már a szövetséget a finanszírozás megvonásával.

Azt ugyanakkor az elnök kizártnak tartja, hogy a szövetség élére lemondása után Székelyföldön kívüli sportember kerüljön. „Nekem jelenleg kétharmados támogatottságom van. Gondoskodom arról, hogy utódom is székelyföldi legyen” – jelentette ki.

NEM JÁTSZOTTÁL A VB-N? AKKOR VISSZA AZ ÓRÁT!
A román sportminisztérium államtitkára, Carmen Tocala hétfőn úgy nyilatkozott a Mediafax hírügynökségnek, hogy felfüggesztik a Román Jégkorongszövetség támogatását, mivel Tánczos Barna megválasztását a bíróság arra hivatkozva érvénytelennek minősítette, hogy a még 2012 júliusában lezajlott közgyűlésen kihívóit Tánczos környezete megfélemlítette. A jégkorongszövetség elnökét olyan képtelen vádakkal támadják, miszerint elnöki programját hevenyészve állította össze, valamint fegyveres testőrökkel szerzett magának befolyást.
A kihívói azt a Gheorghe Floriant szerették volna elnöki székbe ültetni, akiről a legenyhébb történet, hogy az 1992-es klagenfurti B-csoportos világbajnokságon azoktól a játékosaitól, akik nem léptek pályára begyűjtötte a válogatott tagjainak ajándékba kiosztott márkás órákat, mondván, nem érdemlik meg azokat, mivel nem is játszottak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik