Jégkorong: magyar játékos az MHL All Star gáláján

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 18:24
null
Nemes Benjámin a Patriot erőssége bulizik (Fotó: patriothockey.eu)
Nemes Benjámin személyében magyar korongos is jégre lép a Kontinentális Jégkorongliga (KHL) juniorbajnokságának számító, Európa legerősebb korosztályos bajnokságának tartott MHL All Star gáláján, amit Jekatyerinburgban rendeznek meg február 23-án.

 

„Nagy dolognak tartom, hogy bekerültem az All Star-csapatba, ráadásul rögtön az első sorba, ahová csak közönségszavazattal lehetett bekerülni – mondta a Budapest Patriot 19 éves centere a Nemzeti Sport Online-nak. – Bár minden klub delegálhat egy-egy játékost, így alakulnak ki a végleges keretek, és a vezetőink már korábban megsúgták nekem, hogy tőlünk engem jelöltek. Még nem tudom biztosra, de valószínű, hogy így most talán felszabadult egy hely valamelyik csapattársam számára. Mivel a bajnokság legjobb játékosai jönnek össze, vélhetően a felhajtás is ennek köszönhetően nagy lesz, a közönség és a szakma részéről egyaránt. Olyanoknak is meg tudom mutatni magam, akik eddig nem ismertek, és ha nem is tudom meggyőzni az edzőket, játékosmegfigyelőket egy ilyen alkalmi csapatok gálameccsén, talán felírják a nevemet abba a bizonyos noteszükbe, mint akinek érdemes nyomon követni a pályafutását.”

Nemes svédországi három év után tért vissza Budapestre, ahol viszont egy másik szintet képviselő csapat tagjaként jegyzett juniorbajnokságban fejlődhet hétről hétre.

„Négy magyar játékossal kezdett a Patriot, de gyorsan hárman maradtunk. Én Hardi Richárddal kezdtem egy sorban, akivel szinte együtt nőttünk fel, de aztán az élet úgy hozta, hogy most már másik sort erősítünk. Én az elsőbe kerültem, ideiglenesen pedig csapatkapitány is lehetek. A svédországi három évből másfél elment sérülésre, de így is sokat fejlődtem, és alaposan megismerhettem a svéd hokikultúrát. Most pedig az oroszt. Igyekszem mindkettőből a legjobbakat elsajátítani úgy, hogy közben azért a magyar alapok is megmaradjanak. A sok utazás újszerű volt, viszont nagyon jó, hogy az elmúlt évekkel ellentétben lényegesen többet találkozhatok a családtagjaimmal, és Budapesten játszhatjuk legalább a hazai mérkőzéseinket. Elégedett lehetek a szezonommal, első soros vagyok, jönnek a pontok, illetve a svédországinál lényegesen több a jégidőm, ami szerintem a mi korunkban nagyon fontos.”

Az elmúlt években a magyar válogatottnál elkerülhetetlen fiatalítási hullám köszönt be. Egy új generáció képviseletében légiósként Hári János és Bartalis István már alapembernek számít, míg ezúttal Ágoston Olivér és Hentes Kristóf kapott meghívót a bő keretbe, de alighanem Nemes meghívója sem várat sokáig magára.

A Patriot a héten kedden, csütörtökön és pénteken is játszik Káposztásmegyeren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik