Jégkorong: A több éles meccs erősebbé tesz minket - Ladányi

Vágólapra másolva!
2011.05.13. 08:31
Csütörtökön hivatalosan is bejelentették: az illetékesek megszavazták a világbajnokságok lebonyolítási rendszerének új formáját, így a magyar jégkorong-válogatottnak a divízió 1 A-csoportjában jóval keményebb riválisok ellen kellene kivívnia a feljutást, mint eddig. Ladányi Balázs szerint a több éles meccstől erősebb lesz a nemzeti csapat.

„Az új lebonyolítási rendszerben semmi negatívumot nem látok, mert az csak előrelendíti a magyar jégkorongot, ha rendre olyan éles meccseket játszunk, mint például az idén az olaszok ellen. Nagyon örülök, hogy magasabbra került a léc, mert csak így lehet fejlődni" – vélekedett Ladányi Balázs, a válogatott 35 esztendős támadója a Nemzeti Sportnak.

„Mostantól teljesen más célokkal kell készülnünk a vébére, hiszen eddig a feljutás volt a cél, ezentúl pedig a dobogó. Lépésről lépésre kell haladnunk, és miután megvan a dobogó, utána már annak az első két helyét, azaz a feljutást kell megcéloznunk. Igazából még így is benne lehet a pakliban a feljebb lépés, csak több bravúr kell hozzá, több ellenfelet kell megvernünk" – tette hozzá Ladányi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik