Ted Sator szombaton hét fővel szűkítette keretét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.04.03. 19:42
null
Peterdi pótlólag érkezett, és az első keretszűkítés után még nem kell csomagolnia (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Hét játékostól köszönt el szombaton Ted Sator, az április 17-én kezdődő divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A székesfehérvári napok után Kiss Tamás, Kiss Dániel, Kiss Ákos, Maklári Erik, Azari Zsolt, Berta Ákos és Vaszjunyin Artyom nem folytatja tovább a közös munkát.

KVÍZ – NYERJEN

Játsszon Ön is a Nemzeti Sport Online kvízével! A helyesen válaszolók között 15 darab, 2 fő részére szóló belépőjegyet sorsolunk ki az április 10–11-én megrendezésre kerülő jégkorongmérkőzésekre, a magyar–osztrák vagy a magyar–norvég összecsapásra.

A játékhoz kattintson ide!

Az amerikai szakember elégedett volt az utólag behívott Peterdi Imrével, aki így maradhat, noha keddtől már az erre a hétre pihenőt kapó Palkovics Krisztián is tagja lesz a csapatnak.

A két légiós, Szélig Viktor és Szuper Levente klubkötelezettség miatt továbbra sem tud a válogatott rendelkezésére állni.

A csapat kedden folytatja a munkát a káposztásmegyeri IceCenterben, majd április 10-én Ausztriával, 11-én pedig Norvégiával mérkőzik meg a Papp László-arénában.

A ljubljanai vb április 17-én rajtol, az együttes sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a szlovén csapattal találkozik. Csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

 A MAGYAR JÉGKORONG-VÁLOGATOTT 28 FŐS KERETE:
kapusok: Budai Krisztián (FTC Corner MoneyGram), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars) 
hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Fehérvár), Jobb Dávid (Fehérvár), Orbán Attila (Dunaújváros), Pozsgai Tamás (Dunaújváros), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Bp. Stars), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (Fehérvár)
csatárok: Benk András (Fehérvár), Fekete Dániel (Fehérvár), Fodor Szabolcs (Vasas Bp. Stars), Gergely Csaba (Vasas Bp. Stars), Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kóger Dániel (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Magosi Bálint (Dunaújváros), Nagy Gergő (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars) Sofron István (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Vas János (Fehérvár)
A VÁLOGATOTT MENETRENDJE A VILÁGBAJNOKSÁGIG 
április 4-5.: pihenőnapok
április 6., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 6–8.: napi két edzés
április 9.: pihenőnap
április 10., 9.00 ó: találkozó a Papp László Budapest Sportarénában
április 10. , 10.00–10.50 ó: jeges edzés
április 10., 18.00 ó: Magyarország–Ausztria, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 16.30 ó: Magyarország–Norvégia, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 22.00 ó: a keret 24 tagúra szűkítése
április 12.: pihenőnap
április 13., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 13-14: napi két edzés
április 15., 10.30–11.50 ó: jeges edzés
április 15., 14.00 ó: a végső, 22 tagú vb-keret kihirdetése
április 16., 10.00 ó: Székesfehérvár érintésével utazás Ljubljanába 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik