Ted Sator: Az elvárások pozitívan hatnak

Vágólapra másolva!
2010.04.07. 13:52
null
Kapuskérdésben még nem kellett döntést hoznia Ted Satornak, Hetényi Zoltán is lehet az első számú hálóőr<br />(Fotó: Tumbász Hédi – NS-archív)
T&iacute;z nap van h&aacute;tra a magyar j&eacute;gkorong-v&aacute;logatott első m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;ig a szlov&eacute;niai rendez&eacute;sű Div&iacute;zi&oacute; 1-es vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon, &aacute;m legjobbjainkra m&eacute;g v&aacute;r neh&eacute;z feladat: a h&eacute;tv&eacute;g&eacute;n a Papp L&aacute;szl&oacute; Sportar&eacute;n&aacute;ban Ausztria, majd Norv&eacute;gia lesz az ellenf&eacute;l a vb-felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;snek tekinthető Pannon Hokig&aacute;l&aacute;n. Az esem&eacute;ny szerdai sajt&oacute;t&aacute;j&eacute;koztat&oacute;j&aacute;n Ted Sator sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;ny el&aacute;rulta: &eacute;rzi a csapattal szemben t&aacute;masztott elv&aacute;r&aacute;s, a feljut&aacute;s s&uacute;ly&aacute;t, de b&iacute;zik abban, hogy ebből profit&aacute;l az egy&uuml;ttes.

„A Pannon Hokigála a szezon és a vb-felkészülés szerves része immár hetedik éve – nyilatkozta Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke. – Az idén, ellentétben az elmúlt esztendőkkel, nem hoztunk nagycsapatot a tornára, Norvégia és Ausztria velünk egy szinten van, felvesszük velük a versenyt minden szempontból. A magyar közönséget most két olyan mérkőzéssel tudjuk kiszolgálni, amelyen egyenlő erők csatáját láthatják, és a magyar válogatott méltó partnere ellenfelének. Bár jött már náluk magasabban jegyzett ellenfél a gálára, mégis sikerült nyernünk."

KVÍZ – NYERJEN

Játsszon Ön is a Nemzeti Sport Online kvízével! A helyesen válaszolók között 15 darab, 2 fő részére szóló belépőjegyet sorsolunk ki az április 10–11-én megrendezendő jégkorongmérkőzésekre, a magyar–osztrák vagy a magyar–norvég összecsapásra.

A játékhoz kattintson ide!

A névadó támogató Pannon képviseletében Laczkó Tóth Gergely kereskedelmi vezérigazgató-helyettes fantasztikus hangulatot vár a tornától, majd méltatta a játékosokat, akiknek köszönhetően a sportág és a válogatott is évről-évre népszerűbb. Felkészülési ellenfeleinkkel kapcsolatban is „képben" volt, mint elárulta: örül, hogy olyan csapatokkal mérkőzhetünk meg, amelyeknek hozzánk hasonló célkitűzéseik vannak a sportágban.

Ted Sator szövetségi kapitány, miután méltatta a hétvégi tornát, valamint a szombati és a vasárnapi két ellenfelet, ha akarta volna, sem tudja megkerülni azt a kérdést, hogy a közelgő vb-től ő is a visszajutást várja az elit osztályba?

A szakember a kérdésnek részben elément, amikor feltette saját magának, majd megosztotta ezzel kapcsolatos gondolatait.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a szlovéniai divizió I-es vb-n a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Izgalmas a kihívás, hogy ismét feljusson a csapat az A-csoportba – mondta a szakember –, bízom a játékosokban, az ő kiváló képességeikben és elhivatottságukban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy összejöjjön a vb-siker."

A felfokozott várakozás a csapattal szemben aligha hat negatívan az együttesre, legalábbis Ted Sator szerint. Sőt, inkább pozitív üzenete van: magabiztosságot ad a játékosoknak, akik már megízlelhették a feljutást és belekóstolhattak az A-csoport légkörébe. Ennek köszönhetően megtanulták a legfontosabbat, hogyan kell egy ilyen tornát megnyerni. És mit kell tenniük az arra való felkészülés során, hogy ezt a céljukat megvalósítsák.

Sator egyelőre nem árulta el, hogy ki lehet válogatottunk első számú kapusa, amennyiben Szuper Levente klubkötelezettség miatt nem áll majd a válogatott rendelkezésére.

„Szuper világklasszis szintű kapus, de ez a válogatott nem egy emberről szól. Jelen pillanatban még nem aktuális ebben a kérdésben végleges állást foglalnunk, erre kollégáimmal együtt ráérünk majd a jövő héten."

A VÁLOGATOTT MENETRENDJE A VILÁGBAJNOKSÁGIG 
április 6–8.: napi két edzés
április 9.: pihenőnap
április 10., 9.00 ó: találkozó a Papp László Budapest Sportarénában
április 10. , 10.00–10.50 ó: jeges edzés
április 10., 18.00 ó: Magyarország–Ausztria, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 16.30 ó: Magyarország–Norvégia, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 22.00 ó: a keret 24 tagúra szűkítése
április 12.: pihenőnap
április 13., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 13-14: napi két edzés
április 15., 10.30–11.50 ó: jeges edzés
április 15., 14.00 ó: a végső, 22 tagú vb-keret kihirdetése
április 16., 10.00 ó: Székesfehérvár érintésével utazás Ljubljanába 
 A MAGYAR JÉGKORONG-VÁLOGATOTT 28 FŐS KERETE:
kapusok: Budai Krisztián (FTC Corner MoneyGram), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars) 
hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Fehérvár), Jobb Dávid (Fehérvár), Orbán Attila (Dunaújváros), Pozsgai Tamás (Dunaújváros), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Bp. Stars), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (Fehérvár)
csatárok: Benk András (Fehérvár), Fekete Dániel (Fehérvár), Fodor Szabolcs (Vasas Bp. Stars), Gergely Csaba (Vasas Bp. Stars), Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kóger Dániel (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Magosi Bálint (Dunaújváros), Nagy Gergő (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars) Sofron István (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Vas János (Fehérvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik