„A szlovénok ellen ki kell raknunk, amink van!”

Vágólapra másolva!
2010.04.22. 10:43
null
A magyarok elszántan készülnek a szlovénok elleni sorsdöntő mérkőzésre (Fotó: Mirkó István)
Miután tegnap délután a magyar jégkorong-válogatott a negyedik mérkőzését is megnyerte a ljubljanai divízió 1-es világbajnokságon, Ted Sator kapitány és a játékosok is a pénteki „döntőre" kezdtek el készülni. Ha a mieink legyőzik Szlovéniát, megismétlődik a szapporói csoda, és ismét feljutunk az A-csoportba – érthető, hogy már a pénteki mérkőzés jár a fejekben.

Paul Thompson, a brit válogatott kapitánya érthetően csalódott volt, miután a magyar válogatott 2–0-ra legyőzte együttesét a Ljubljanában zajló divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon. Persze ez a mieinket különösebben nem hatotta meg, hiszen ők már a pénteki, Szlovénia elleni mérkőzéssel foglalkoztak, amelynek győztese feljut az A-csoportba.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a szlovéniai divizió I-es vb-n a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nehéz ilyenkor mit mondani. Megszorongattuk a szlovénokat és a magyarokat is, büszkének kellene lennem, közben kissé csalódott vagyok. Nem volt szerencsénk egyik mérkőzésen sem. A magyarok kapusa bombaformában védett, ha képes így teljesíteni pénteken is, tehetnek bármit a hazaiak!" – értékelte a szerdai mérkőzést Thompson. Remélhetőleg igaza lesz a szakembernek a pénteki „döntő" kimenetével kapcsolatban.

A magyar válogatott kapitánya, Ted Sator is kiemelte Hetényi Zoltán nagyszerű teljesítményét, és ezúttal már hajlandó volt a pénteki meccsről is beszélni: „Keményen hajtott a csapat, büszke vagyok rá, a legnehezebb erőpróba azonban még előttünk van. Mostantól lehet és kell a szlovénok ellen készülni. Amit ígérhetek: odatesszük magunkat, szívvel-lélekkel játszunk!"

Sator egyébként egy győzelemre van attól, hogy három éven belül második válogatottját juttassa fel az A-csoportba egyazon városban – az amerikai szakember 2007-ben éppen a mostani rivális szlovénokat vezette az elitbe.

Hogy a kapitányt idézzük: mostantól lehet és kell is a Szlovénia elleni meccsre készülni, és a jelek szerint a játékosok pontosan ezt teszik – már a tegnapi mérkőzés után is előre tekintettek. „Ezt a győzelmet is el kell felejteni, egy pillanatra sem szabad kiengedni! Pénteken meg ki kell raknunk, amink van: nem kell tartalékolnunk nyárra" – nyilatkozta Kovács Csaba.

Hasonlóan vélekedett a Nemzeti Sportban vezetett naplójában Palkovics Krisztián is, aki a britek ellen szerezte meg első gólját a tornán, ráadásul az első magyar találatot is ő készítette elő. „A második hely megvan, nem szerepelünk le. Persze van még célom ezen a vébén az ezüstérmen túl, de a szlovénok jók..." – kezdte esélylatolgatását az AV 19 hokisa.

„Viszont bízom abban, hogy nem lehet végig szerencséjük, és hogy Hetényi Zoli is bírja a végéig. A szlovénok Lengyelország és Nagy-Britannia ellen is épphogy megúszták, talán a szerencséjük nem kíséri végig őket... A kapusoknál meg az ötből mindig van egy szabadnap, amikor nem megy annyira: de azért is vagyunk, hogy kisegítsük" – bizakodott Palkovics.

Ha már segítség: a magyar szurkolók ezúttal is űzték-hajtották a mieinket, és várhatóan nem lesz ez máshogy pénteken sem, ugyanis a hírek szerint az eddiginél is több magyar drukker biztatja a csapatot a Szlovénia elleni sordöntő mérkőzésen. És a csapatnak szüksége van a biztatásra, ezt jelzi Kóger Dániel véleménye is: „Jó, hogy ennyi magyar itt van, szerintem pénteken még többen lesznek..."

MAGYAR REKORD SZÜLETETT

 A magyar jégkorong-válogatott 1927 óta íródó történetében most először fordult elő, hogy egymást követő három mérkőzésen nem kapott gólt, így a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon rekordot állított fel a csapat. A mostani tornán sorrendben a lengyel (6–0), a horvát (8–0) és a brit (2–0) együttes sem tudott betalálni Hetényi Zoltánnak, illetve Rajna Miklósnak. Hetényi összesen 170 perc 28 másodperce nem kapott gólt – utoljára a dél-koreai Kim Ki Szung talált be a kapujába –, míg a vb-újonc Rajna, aki a horvátok elleni utolsó harmadot kapta meg, 20 perce hibátlan. A magyar válogatott – amely pénteken 20 órakor a feljutásért játszik a házigazda szlovénokkal – összesen 190 perc 28 másodperce nem kapott gólt. (MTI)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik