Sator nem volt elájulva a bajnoki döntőtől

Vágólapra másolva!
2010.03.26. 15:28
null
A szövetségi kapitány igen bő kerettel kezdi meg a felkészülést a vb-re (Fotó: Mirkó István, NS-archív)
Mamutkerettel kezdi meg a felkészülést az áprilisi divízió 1-es világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott. Ted Sator szövetségi kapitány 36 fős névsorában akadnak érdekességek. Kerettag például a tavalyi A-csoportos világbajnokság után a válogatottságtól visszavonuló csapatkapitány, Kangyal Balázs, hiányzik ugyanakkor három szapporói hős: Gröschl Tamás, Majoross Gergely és Peterdi Imre.

 

 

Majoross és Gröschl már az ősszel sem volt kerettag – sőt Gröschl az előző vb-n sem –, Peterdi kimaradása azonban akkor is meglepetés, ha tudjuk: Jarmo Tolvanen annyira keveset játszatta Fehérváron, hogy idény közben átigazolt a Starsba.

KVÍZ – NYERJEN

Játsszon Ön is az NSO kvízével! A helyesen válaszolók között 15 darab, 2 fő részére szóló belépőjegyet sorsolunk ki a magyar–osztrák vagy a magyar–norvég összecsapásra.

A játékhoz kattintson ide!

„Én is meglepődtem – mondta Peterdi. – Próbálok optimista maradni, mondhatnám, hogy az élet nem áll meg, ám sajnos, ha véget ér a bronzcsata, akkor az évadom is, márpedig nem így készültem. El kell gondolkodnom…"

A felkészülési program egyébként nem változott: a keret április 1-jén kezd Székesfehérváron.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a szlovéniai divizió I-es vb-n a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Kangyal besegít a válogatottnak – mondta a Nemzeti Sportnak Imre Lajos, a válogatott csapatvezetője. – A szövetségi kapitány nem volt elájulva a bajnoki döntő színvonalától, ezért is szeretne sok egymás közötti edzőmeccset a felkészülés elején, hogy felpörgesse a csapatot. Szélig Viktor és Szuper Levente azonban klubcsapata elfoglaltsága miatt a felkészülés kezdetére nem tud hazaérni, így ahhoz, hogy a kapitány által szükségesnek tartott hat teljes sor meglegyen, kellett még egy védő és egy kapus is, aki Kiss Tamás. Kangyal és Kiss tehát Szélig és Szuper helyettese lesz, ha úgy tetszik. Az egyelőre nem került szóba, hogy Kangyal esetleg a Pannon-kupa egyik mérkőzésén is részt vegyen, hogy hivatalosan is elbúcsúztassuk a válogatottól. A terv az, hogy a felkészülés első három napjában segít a keretnek: a kapitány számít az egyéniségére az öltözőben is."

A divízió 1-es vb-t április 17–23. között rendezik a szlovéniai Ljubljanában.

 A SZLOVÉN KAPITÁNY A MAGYAROKAT DICSÉRI

 A magyarokat dicséri az április 17-én rajtoló, ljubljanai divízió I-es jégkorong-világbajnokság előtt John Harrington, a házigazda szlovén jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.
Az 52 éves amerikai szakember a nemzetközi szövetség honlapjának elmondta: úgy érzi, a tornán szereplő csapatok mindegyike „versenyképes”, ugyanakkor a magyarokról külön beszélt.
Kiemelte: a magyar csapatnak van tapasztalata, hogyan kell megnyerni egy divízió I-es vb-t, és ennek köszönhetően tavaly a legmagasabb osztályban szerepelhetett.

A szakember nyilatkozatáról itt olvashat bővebben!

A VÁLOGATOTT MENETRENDJE A VILÁGBAJNOKSÁGIG 
április 1., 9.00 óra: találkozó a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban
április 1–3.: napi két edzés
április 4-5.: pihenőnapok
április 6., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 6–8.: napi két edzés
április 6., 19.00 ó: a keret 28 tagúra szűkítése
április 9.: pihenőnap
április 10., 9.00 ó: találkozó a Papp László Budapest Sportarénában
április 10. , 10.00–10.50 ó: jeges edzés
április 10., 18.00 ó: Magyarország–Ausztria, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 16.30 ó: Magyarország–Norvégia, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 22.00 ó: a keret 24 tagúra szűkítése
április 12.: pihenőnap
április 13., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 13-14: napi két edzés
április 15., 10.30–11.50 ó: jeges edzés
április 15., 14.00 ó: a végső, 22 tagú vb-keret kihirdetése
április 16., 10.00 ó: Székesfehérvár érintésével utazás Ljubljanába 
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Budai Krisztián (FTC), Hetényi Zoltán (SAPA Fehérvár), Kiss Tamás (DAB.Docler), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars), Szuper Levente (Hannover Scorpions)
Hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (DAB.Docler), Horváth András (SAPA Fehérvár), Jobb Dávid (SAPA Fehérvár), Kangyal Balázs (Vasas Bp. Stars), Maklári Erik (SAPA Fehérvár), Orbán Attila (DAB.Docler), Pozsgai Tamás (DAB.Docler), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon HC), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (SAPA Fehérvár)
Támadók: Azari Zsolt (DAB.Docler), Benk András (SAPA Fehérvár), Berta Ákos (Vasas Bp. Stars), Fekete Dániel (SAPA Fehérvár), Fodor Szabolcs (Vasas Bp. Stars), Gergely Csaba (Vasas Bp. Stars), Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kiss Ákos (DAB.Docler), Kóger Dániel (SAPA Fehérvár), Kovács Csaba (SAPA Fehérvár), Ladányi Balázs (SAPA Fehérvár), Magosi Bálint (DAB.Docler), Nagy Gergő (SAPA Fehérvár), Palkovics Krisztián (SAPA Fehérvár), Sofron István (SAPA Fehérvár), Vas Márton (SAPA Fehérvár), Vas János (SAPA Fehérvár), Vaszjunyin Artyom (SAPA Fehérvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik