Aligha díszhintón jutunk vissza az A-csoportba

Vágólapra másolva!
2010.03.29. 19:15
null
A vb-rajt előtt két és fél héttel kezdi meg a felkészülést a válogatott, még bő kerettel (Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Közeleg a világbajnokság időpontja, a magyar jégkorongválogatott Ted Sator irányításával április elsején megkezdi két és fél hetes felkészülését. A szövetségi kapitány igen bő, 38 fős keret nevezett meg, amely példa nélküli a sportág történetében, legalábbis Magyarországon. Nem is olyan régen annak is örülnünk kellett, ha összejött két-három olyan sor, amely versenyképes volt a nemzetközi színtéren. Ezek az idők azonban már elmúltak: együttesünk a ljubljanai divízió 1-es vb-n a házigazdákkal lehet nagy csatában az A-csoportba való feljutásért.

„Ahogy a papírforma, úgy természetesen én is szlovén-magyar versenyfutást várok a feljutásért, de azért úgy vagyok ezzel a dologgal: csak óvatosan, jussunk el addig a mindenről döntő mérkőzésig" – válaszolta a Nemzeti Sport Online kérdésére Kovalcsik Péter, volt válogatott kapus, a sportág legendás alakja, aki 177 alkalommal öltötte magára a nemzeti együttes szerelését.

KVÍZ – NYERJEN

Játsszon Ön is a Nemzeti Sport Online kvízével! A helyesen válaszolók között 15 darab, 2 fő részére szóló belépőjegyet sorsolunk ki az április 10–11-én megrendezésre kerülő jégkorongmérkőzésekre, a magyar–osztrák vagy a magyar–norvég összecsapásra.

A játékhoz kattintson ide!

„Ez a mostani magyar csapat olyan, bár jobban mondva ez a mi időnkben sem volt nagyon másként, hogy az előttünk belátható távolságon belül lévők közül bármelyik ellenfelét képes legyőzni, de egyben képes kikapni az utánuk jövők egynémely csapattól. Na persze, azért nem mindenkitől. Viszont a vb-n várnak ránk a britek és a lengyelek, akiknek ha kijön a lépés, akkor megnehezíthetik a dolgunkat. Főként, ha nekünk aznap éppen nem megy. Egy dolgot ne várjon senki, hogy majd díszhintón jutunk vissza az A-csoportba."

A bő kerettel kapcsolatban az egykori válogatott kifejtette: még mindig jobb megoldásnak tartja, hogy ennyi emberrel készül a válogatott, mintha 25 emberen kívül nem lehetne, nem lenne értelme másokat is behívni.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a szlovéniai divizió I-es vb-n a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Így legalább a kapitány tud variálni az edzéseken, hogy elképzeléseit a jégen lássa viszont. Ha már egyszer a magyar döntő iramától és színvonalától nem volt elragadtatva...

„Egy dologra azonban vigyázni kell a kapitánynak: az utazó keretet jó időben ki kell jelölnie, hogy az érintettek fejben is rákészüljenek az előttük álló nem kis feladatra. Mert, ha sokan kétségek között maradnak az utazást illetően, akkor nehezen tudnak pszichésen ráhangolódni a már éles, tétmeccsekre."

Válogatottunkra a vb-nyitányig mindössze két felkészülési mérkőzés vár – a Pannon-kupán az osztrák, majd a norvég együttes ellen lép jégre a Papp László Sportarénában –, amely alapjaiban különbözik a tavalyi, A-csoportos vb előtti meccsekkel erősen dúsított – öt felkészülési találkozó, plusz a februári, olimpiai selejtező három összecsapása – rávezetéstől. No, de Ljubljana sem Zürich...

„Ebből biztos nem lesz gond és hátrány, a válogatott magját adó fehérvári együttes az EBEL-ben éppen elég jó iramú, küzdelmes és kiélezett csatát vívott, arra ők nyugodtan alapozhatnak a vb-n is."

A VÁLOGATOTT MENETRENDJE A VILÁGBAJNOKSÁGIG 
április 1., 9.00 óra: találkozó a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban
április 1–3.: napi két edzés
április 4-5.: pihenőnapok
április 6., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 6–8.: napi két edzés
április 6., 19.00 ó: a keret 28 tagúra szűkítése
április 9.: pihenőnap
április 10., 9.00 ó: találkozó a Papp László Budapest Sportarénában
április 10. , 10.00–10.50 ó: jeges edzés
április 10., 18.00 ó: Magyarország–Ausztria, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 16.30 ó: Magyarország–Norvégia, Pannon Hoki Gála (Papp László-sportaréna)
április 11., 22.00 ó: a keret 24 tagúra szűkítése
április 12.: pihenőnap
április 13., 9.00 ó: találkozó a budapesti IceCenterben
április 13-14: napi két edzés
április 15., 10.30–11.50 ó: jeges edzés
április 15., 14.00 ó: a végső, 22 tagú vb-keret kihirdetése
április 16., 10.00 ó: Székesfehérvár érintésével utazás Ljubljanába 
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Budai Krisztián (FTC), Hetényi Zoltán (SAPA Fehérvár), Kiss Tamás (DAB.Docler), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars), Szuper Levente (Hannover Scorpions)
Hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (DAB.Docler), Horváth András (SAPA Fehérvár), Jobb Dávid (SAPA Fehérvár), Kangyal Balázs (Vasas Bp. Stars), Maklári Erik (SAPA Fehérvár), Orbán Attila (DAB.Docler), Pozsgai Tamás (DAB.Docler), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon HC), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (SAPA Fehérvár)
Támadók: Azari Zsolt (DAB.Docler), Benk András (SAPA Fehérvár), Berta Ákos (Vasas Bp. Stars), Fekete Dániel (SAPA Fehérvár), Fodor Szabolcs (Vasas Bp. Stars), Gergely Csaba (Vasas Bp. Stars), Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kiss Ákos (DAB.Docler), Kóger Dániel (SAPA Fehérvár), Kovács Csaba (SAPA Fehérvár), Ladányi Balázs (SAPA Fehérvár), Magosi Bálint (DAB.Docler), Nagy Gergő (SAPA Fehérvár), Palkovics Krisztián (SAPA Fehérvár), Sofron István (SAPA Fehérvár), Vas Márton (SAPA Fehérvár), Vas János (SAPA Fehérvár), Vaszjunyin Artyom (SAPA Fehérvár)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik