Jól kezdtek a lilák, de a Starsé a diadal

Vágólapra másolva!
2010.01.24. 21:28
null
Tomboló Stars-öröm: meglepetéssiker a MOL ligában (Fotó: Török Attila)
A Vasas Bp. Stars jégkorongcsapata diadalmaskodott a MOL liga 2009–2010-es kiírásában, miután a dunaújvárosi fináléban 3–1-re legyőzte az Újpestet. A harmadik helyen a délután az SC Csíkszeredát legyőző Dab. Docler végzett.

Nem erre a döntőre számítottak a hazaiak: a Dunaújváros csak a harmadik helyért küzdhetett (és nyert) az SC Csíkszereda ellen, a MOL liga fináléjában pedig az Újpest és a Vasas Bp. Stars csapott össze.

KÜLÖNDÍJAK

A legjobb kapus: Peter Sevela (Dab.Docler)

A legjobb hátvéd: Marcel Petran (Újpest)

A legjobb csatár: Holéczy Roger (Vasas Budapest Stars)

A legeredményesebb játékos: Kurt MacSweyn (DAB.Docler)

A legkedveltebb játékos:           Galanisz Nikandrosz (DAB.Docler)

Másfél perc után már egymás nyakába ugrálhattak a lilák szurkolói, Ladislav Sikorcín balról betett korongját Vladimir Dubek estében lőtte Rajna Miklós kapujába (1–0). Na sokáig nem örülhettek az újpestiek: a Vasas Simon Dániel könyöklése után emberelőnybe került, szépen kijátszotta a fórt, Gröschl Tamás pedig higgadtan a jobb fölsőbe lőtte a kapu mögül visszatett korongot (1–1).

Szajbert Krisztián kiállítása után több helyzetet is kihagyott az Újpest, Rajna két nagy védést is bemutatott, míg a másik kapu előtt a hajrában alakultak ki ziccerek, de a Vasas sem tudta kihasználni emberelőnyét. Becze előbb Majoross óriási helyzetét, majd Svasznek kísérletét, végül Gröschl a bal felső felé lőtt korongját hárította – az első szünetre 1–1-el vonultak a csapatok.

A második harmadot sokktaktikával kezdte a Stars: egy védelmi kihagyás után Sándor Szilárd léphetett ki ziccerben, és higgadtan be is küldte köténybe a korongot (1–2). Az Újpest megzavarodott, a Vasas pedig megérezve a lehetőséget teljesen átvette az irányítást, és a fölénynek a 27. percben Virág Csaba gólja lett az eredménye (1–3).

A záró harmadban a Vasas kivédekezte a Somogyi Balázs szabálytalansága után megítélt kétperces kiállítást, és összességében magabiztosan és higgadtan tartotta a kétgólos előnyt. A liláknak egyre jobban ki kellett támadniuk, így nagyobb tér nyílt a kontrákra: a legnagyobb Stars-lehetőséget az egyedül kilépő Fodor puskázta el. Az Újpestnek igazából esélye sem volt a hátrány csökkentésére: a Vasas Bp. Stars teljesen megérdemelten 3–1-re győzött, ezzel pedig megnyerte a MOL liga 2009–2010-es kiírását – jegyezzük meg: magyar játékosokra építve.

JÉGKORONG MOL LIGA, DÖNTŐ
ÚJPEST–VASAS BUDAPEST STARS 1–3 (1–1, 2–0, 0–0)
Dunaújváros, 800 néző. Vezette: Haszonits, Gebei, Németh M., Nagy A.
ÚJPEST: Becze – Hetler, Hüffner, Kiss G., BORBÁS, Németh P. – Kadlubiak, Petran, Dubek, SIKORCIN, Kiricsenko – Zalavári, Bontovics, Jankovics, Szajbert P., Simon – Dömötör
VASAS: RAJNA – SVASZNEK, Kangyal, FODOR SZ., Gergely Cs., GRÖSCHL – Szirányi, Sille, Sándor, HOLÉCZY, Majoross – Szajbert K., Maszlov, Somogyi, VIRÁG CSABA – Fodor Cs., Wéber, Strenk, Szappanos
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Gólok: Dubek (1–0, Sikorcín, Kiricsenko, 1:31), Gröschl (1–1, Svasznek, Gergely, 2:35 - ee.), Sándor Sz. (1–2, Gröschl, 20:43), Virág (1–3, Gergely, Fodor Sz., 27.)
MESTERMÉRLEG
Pék György: – Az döntött, hogy az első sorunk nem elég gólerős, ezúttal ráadásul gólokat is kaptak. Ügyesek, de nem elég gólerősek, a légiós sorunk pedig nem egyenletesen gólerős. Folyamatban van Vladimir Dubek és Nagy István honosítása, ha ez januárban végbemegy, két légiós helyünk felszabadul és igazolhatunk az ob I-re.
Glen Williamson: – Hogy mi döntött? Az, hogy szombaton és vasárnap is nyertünk. Viccet félretéve, végig a szezonban értünk. Tizenhat húsz éven aluli vagy a körüli játékosunk van, akik az idősebbektől tanulhatnak és ennek ez az eredménye. Számomra különleges eredmény ez, mert látszik a fejlődés, és mert csak kétéves a klub.
A HÁZIGAZDÁÉ A BRONZ
 

A házigazda Dab. Docler csapata szerezte meg a jégkorong MOL liga 3. helyét a dunaújvárosi négyes döntőn, miután hosszabbításban 4–3-ra legyőzte az SC Csíkszeredát.

Az elődöntőben nagy meglepetésre elbukott újvárosiak a 33. percre kétgólos hátrányba kerültek, és úgy tűnt, a bronzmeccset is „fújhatják". Végül nem így történt: a 45. percben Mestyán szépített, majd Kurt Macswayn az 57. percben egalizált, és a 65. percben megszerezte a győztes Acélbikák-gólt is.


A 3. HELYÉRT
DAB.DOCLER–SC. CSÍKSZEREDA 4–3 (1–2, 0–1, 2–0, 1–0) - h. u.
Dunaújváros, 1000 néző. V: Kincses, Varjú, Wolf, Bedő
DUNAÚJVÁROS: KISS T. – Hegyi Á., Pozsgai (1), Kiss Á., Papp V. (1), AZARI (2) – Tőkési, Erdélyi P., MAGOSI 1 (1), MACSWEYN 2, Korol (1) – Lencsés, Orbán, Horváth G., Szlassy, Borsos – Kiss D., Virág T., MESTYÁN 1, Győri. Edző. G. P. MacCallum
CSÍKSZEREDA. RUCZUJ – Papp Sz., Antal, Szőcs Sz., Hozó, Ninikoski – Sprencz (1), Kósa, Zsók, Mihály E., Péter – Bluks (1), Hruby (1), MOLNÁR ZS. 1, Virág Cs. (1), MOLDOVÁN 2 (1), János, Bíró, Basilidesz, Kánya. Edző: Ulf Weinstock
Kiállítások: 14 perc, ill. 24 perc
MESTERMÉRLEG
G. P. MacCallum: – Nem volt jó mérkőzés, de legalább a vége jól sikerült. Boldogok nem vagyunk, de ha nehezen is, ezúttal nyertünk.
Ulf Weinstock: – Bosszant a vereség, de nem vagyunk elkeseredve, jól játszottunk, szerencsétlen gólokat kaptunk.
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik