Új klubcsúcs Chicagóban: kilenc meccs óta veretlen a Blackhawks

Vágólapra másolva!
2008.12.29. 08:10
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 80. játéknapján a kanadai derbin a Vancouver Canucks 3–0-ra felülmúlta riválisát, az Ottawa Senatorst. A Chicago Blackhawks történelmi sikert aratott a Minnesota Wild, a Boston Bruins pedig értékes győzelmet az Atlanta Hawks otthonában, míg a Washington Capitals a Toronto Maple Leafs ellen nyert meggyőző játékkal.
Nagyot bukott az Ottawa Vancouverben
Fotó: Reuters
Nagyot bukott az Ottawa Vancouverben
Nagyot bukott az Ottawa Vancouverben
Fotó: Reuters
Nagyot bukott az Ottawa Vancouverben

A szezon kezdete előtt kevesen gondolták volna, hogy a Chicago Blackhawks fiatal csapata épp ebben az idényben dönti meg korábbi rekordját, amely egy nyolcmérkőzéses győzelmi sorozat volt. Pedig így történt.

A 23 éves Dustin Byfuglien lett az este sztárja a Minnesota Wild elleni mérkőzésen. A fiatal játékos az első tíz percben két gólt szerzett, majd a folytatásban még két asszisztot is összegyűjtött, így a Blackhawks 4–1-re győzött, és a „Szeles város” hokicsapatának szurkolói ezzel zsinórban kilencedszer örülhettek sikernek.

Ezzel a Chicago túlszárnyalta a klub 1971 decemberi és 1981 januári sorozatait, valamint beállította a szezon vonatkozó legjobb mutatóját, amellyel a San Jose Sharks eddig egyedül büszkélkedhetett. Mindez annak fényében, hogy az együttes tele van 25 év alatti játékosokkal, igazán dicséretes eredmény Joel Qeunneville alakulatától.

A kanadai derbin a Vancouver otthon mosta le az Ottawát. A Canucksban remekeltek a Sedin ikrek – Henrik gólt lőtt és asszisztot jegyzett, Daniel két gólpasszt adott –, illetve Pavol Demitra (gól, gólpassz), míg az első számú hálóőrt, Roberto Luongót helyettesítő Curtis Sunford 18 védést bemutatva karrierje negyedik shutoutját ünnepelhette. A meccs ugyan sima volt, de akadtak emlékezetes jelenetek, az utolsó játékrészben például 38 perc büntetést kellett kiosztaniuk a játékvezetőknek.

Az Anaheim Ducks a harmadik harmadban fordított és Bobby Ryan emberelőnyös találatával nyert St. Louis-ban. A Boston 2–1-re győzött Atlantában, és továbbra is magabiztosan vezeti a Keleti főcsoportot, tartva a lépést a San Joséval. Az Edmonton a nap leggóldúsabb összecsapásán 5–2-re diadalmaskodott a Nashville ellen.

A Washintonban Alekszandr Ovecskin és Brooks Laich is duplázott, így hiába vezetett a Toronto Maple Leafs egy harmad után, a vége sima hazai siker lett. A találkozó előtt visszavonultatták a korábbi Capitals-játékos, a Hall of Fame-tag Mike Gartner 11-es számú mezét.

NHL

ALAPSZAKASZ, 80. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 4–1
Edmonton Oilers–Nashville Predators 5–2
Atlanta Hawks–Boston Bruins 1–2
St. Louis Blues–Anaheim Ducks 3–4
Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 1–4
Vancouver Canucks–Ottawa Senators 3–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik