Couture szerződését felbontotta a Volán, Bonni még gondolkodik

Vágólapra másolva!
2008.11.20. 20:00
Vasárnap játszották az EBEL rekordot jelentő, 252 perc büntetést hozó Alba Volán–Red Bull Salzburg (1–4) jégkorong-mérkőzést az osztrák jégkorong-bajnokságban (EBEL), amely után a liga fegyelmi bizottsága a Volán két játékosát, Derek Couture-t és Ryan Bonnit példátlan eltiltással büntette. Az Alba vezetői csütörtökön délután reagáltak a fegyelmi bizottság döntésére, ahogy azt a klub hivatalos honlapján is közzétették.
Couture-t kipenderítették a Volánból
Fotó: Mirkó István
Couture-t kipenderítették a Volánból
Couture-t kipenderítették a Volánból
Fotó: Mirkó István
Couture-t kipenderítették a Volánból

Szavazás

Couture 12, Bonni 16 EBEL-meccsre szóló eltiltást kapott. Mi a véleménye az Alba Volán játékosainak büntetéséről?

Szavazatok száma: 1269

Túlzónak tartom, nem követtek el ilyen súlyú szabálytalanságot
69 % (880)
Couture megérdemelte, Bonni nem
10 % (130)
Bonni megérdemelte, Couture nem
3 % (40)
Mindketten megérdemelték, a büntetés megfelelő
12 % (152)
Súlyosabb eltiltásra lett volna szükség
5 % (67)

A klub vezetőségének döntése értelmében a 12 mérkőzésre eltiltott Derek Couture szerződését azonnali hatállyal felbontotta, amelyet a játékos elfogadott, és néhány napon belül távozik is Székesfehérvárról.

Ryan Bonni 16 meccsen nem léphet jégre, vagyis a február 15-ig tartó alapszakaszban rendezett és még hátralévő mérkőzések közel felén nem léphet pályára. A Volán vezetősége szeretné ha játékos a csapatnál maradna, ám súlyos sportszerűtlensége miatt fizetését harminc százalékkal csökkentené.

Bonni egyelőre gondolkodik a Volán szerződésajánlatán, néhány nap múlva válaszol, elfogadja-e az új, megváltozott feltételek, vagy ő is távozik. Bonni egyébként 17 mérkőzésen szerepelt, egy gólt, és négy gólpasszt jegyzett, míg Couture 10 találkozón kapott lehetőséget és egy gólja mellett két assziszt szerepel a neve mellett.

Az NSO vonatkozó szavazása szerint – melyben arról faggattuk olvasóinkat, hogy mi a véleményük a két játékos büntetéséről – egyébként a túlnyomó többség túlzottan szigorúnak tartja a hokisokra kiszabott eltiltásokat.

A két játékost érintő döntések mellett, a fehérvári klubvezetők úgy döntöttek, nem mennek el szó nélkül a vasárnapi mérkőzésen történtek mellett, különös tekintettel a Salzburg vezetőedzője, Pierre Pagé által felhozott vádakra, melyek szerint rendezési hiányosságok miatt érte őt támadás a szurkolók részéről.

A meccs végén szurkolók sörrel locsolták meg a salzburgiak kispadját, illetve köpködték az edzőt. A Volán vezetői a szakember provokatív magatartása, és a precedens nélkülien hosszú eltiltásokra válaszképp levelet írnak az EBEL vezetőségéhez.

Az mindenesetre már most biztos, hogy vasárnap, a Villach elleni mérkőzésre megfigyelőket küld majd a liga, és amennyiben a rendzavarás legapróbb jelét is tapasztalják, pályazárlatot rendelnek el és 10 mérkőzés erejéig megvonják a Volán pályaválasztói jogát.

A Volán honlapján egyébként elolvasható az EBEL fegyelmi bizottságának határozata a Salzburg elleni meccsel kapcsolatos ügyekről, amelyet ide kattintva elolvashatnak.

BONNI TÉRDELÉSE – 16 MECCS


COUTURE ÜTKÖZÉSE – 12 MECCS


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik